UPDATE Turiştii blocaţi pe munte, în judeţul Vâlcea, au scăpat după ce drumul a fost deszăpezit

UPDATE Turiştii blocaţi pe munte, în judeţul Vâlcea, au scăpat după ce drumul a fost deszăpezit

Staţiunea Vf Roman, din Horezu - Vâlcea, Foto: Pensiunea Muntele Alb

22 de turişti au rămas blocaţi pe munte miercuri dimineaţă, pe 3 ianuarie 2018, în judeţul Vâcea, din cauza viscolului. Printre ei se află şi 9 copii. Turiştii au putut să plece abia miercuri după-amiaza.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 17.07 Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea, citaţi de News.ro, drumul până la o cabană din apropierea Vârfului lui Roman, în zona Horezu, a fost deblocat, miercuri după-amiază, astfel că cei 22 de turişti, printre care şi nouă copii, care rămăseseră blocaţi acolo au putut coborî. Astfel, începând cu ora 16.00, turiştii s-au pus în mişcare cu autoturismele personale, către baza muntelui, fiind însoţiţi de utilajele de deszăpezire, dar şi de echipaje de jandarmi. Niciuna dintre persoanele aflate la cabana respectivă nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
 
UPDATE ORA 13.00: Primarul oraşului Horezu - Vâlcea, Nicolae Sărdărescu, ne-a declarat despre turiştii care au rămas înzăpeziţi în Vârful Roman că nu vor putea pleca din zonă mai devreme de ora 14.00, cu tot cu maşini şi că au fost avertizaţi de înrăutăţirea vremii.
 
„Aseară, a urcat sus viceprimarul şi un angajat ca să-i avertizeze pe toţi turiştii că urmează ca vremea să se înrăutăţească. Dintre toţi cei care au venit în zonă, a fost singurul grup care a refuzat să plece, pe motiv că au mai plătit o noapte şi nu vor să piardă banii şi că se vor descurca”, a spus edilul.
 
Drumul care duce la staţiunea din vârful muntelui este închis circulaţiei, dar turiştii au ignorat panourile de avertizare. Pensiunea la care se află turiştii este cea mai îndepărtată dintre cabanele din zonă. De asemenea, edilul a mai declarat că ştie doar de prezenţa a 144 de turişti care au venit să petreacă Revelionul în staţiunea din Horezu. 
 
Şeful Jandarmeriei Vâlcea, lt col. Grigore Ciauşescu ne-a explicat că drumul care duce în Vârful Roman este impracticabil pe o porţiune de 5 km. Cele două utilaje de deszăpezire aparţin Administraţei Ocolului Silvic, acestea fiind însoţite de un echipaj de poliţie. „Lucrurile sunt sub control, nu sunt probleme.” 
 

Cabana la care au fost cazaţi turiştii înzăpeziţi în munţii Vâlcii, Foto: Pensiunea Muntele Alb 
 
ŞTIRE INIŢIALĂ
 
Turiştii au rămas blocaţi după ce viscolul a troienit zăpada. Şeful Salvamont Vâlcea, Mircea Lera, ne-a declarat: „Acum mă îndrept într-acolo. Situaţia nu este atât de disperată cum s-a prezentat. Este vorba de peste 30 de persoane care au petrecut Revelionul în Vârful Roman. Sunt la Pensiunea Muntele Alb. Aseară au mai plecat 300 de turişti de la pensiunile din zonă. A nins puţin şi a fost viscol apoi. În zonă zăpada are şi 1 metru în anumite părţi. La această oră intervine deja Salvamontul şi Jandarmeria Montană.
 
Au spus că se vor duce şi cei de la Poliţie, deşi nu văd de ce şi vor fi trimise şi utilaje de la Horezu pentru deszăpezire. Problema este că dacă ar fi vrut să plece, ar fi putut s-o facă, dar vor neapărat cu maşinile şi de aceea au alarmat pe toată lumea. I-am fi putut coborî şi noi şi cei de la Jandarmerie. Anul trecut, din aceeaşi zonă, am coborât oameni cu tărgile. Trebuie să fii responsabil! Şi eu am copii mici, dar cum să pleci cu ei la munte, la cabană, în zone izolate? Nu sunt nici probleme medicale...”

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările