Trucuri de frumuseţe cu aloe vera: de ce e bine să aplici planta în zona ochilor

Trucuri de frumuseţe cu aloe vera: de ce e bine să aplici planta în zona ochilor

Foto Shutterstock

Aloe vera rămâne unul dintre cele mai populare remedii naturale pentru diferite afecţiuni ale pielii şi un ajutor de nădejde în lupta cu ridurile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Persoanele care suferă din cauza uscăciunii pielii pot folosi cu încredere aloe vera întrucât, pe lângă efectele analigezice, antiinflamatoare şi antimicrobiene, planta are şi proprietăţi de hidratare.  
 
“Ea intervine prin capacitatea de a vehicula nutrienţii şi umiditatea spre interior, facilitând astfel penetrarea şi absorbţia acestora prin cele 7 straturi ale pielii şi, graţie polizaharidelor, prin constituirea unui fel de barieră care împiedică apa să iasă la suprafaţă. Acest lucru este convenabil mai ales în cazul pielii uscate sau delicate şi devine posibil datorită compuşilor antibiotici şi antihistaminici pe care îi conţine planta”, explică Oltea Mutulescu, în ghidul "Aloe-vera. Planta celor 1000 de miracole".
 
Gelul pe bază de aloe vera are un efect garantat în cazul persoanelor care suferă de dermatită, susţin specialiştii. În astfel de cazuri, aplicarea locală ar trebui să se facă timp de aproximativ şase luni.
 
Accelerează procesul de producere a colagenului
 
Aloe vera restabileşte echilibrul PH-ului şi redă elasticitatea pielii, previnind astfel apariţia ridurilor şi a liniilor fine. Gelul pe bază de aloe vera este recomandat ca tratament adjuvant şi persoanelor care au acnee.
 
„Planta ajută la menţinerea porilor deschişi şi dă strălucire pielii, deoarece activitatea enzimelor pe care le conţine  face să se intensifice circulaţia sângelui. De asemenea, aminoacizii prezenţi în gel ajută la creşterea noilor celule. În completare, aloe vera furnizează pielii un strat protector, care întârzie înmulţirea bacteriilor şi a ciupercilor dăunătoare. Proprietăţile astringente ale gelului contracarează infecţia acneică şi vindecă micile răni de la coşuri, fără să lase urme”, mai arată Oltea Mutulescu.
 
Persoanele care au probleme din cauza ridurilor pot folosi o cremă hidratantă pe bază de aloe sau pot aplica în zona ochilor, de câteva ori pe săptămână, gelul extras de la o frunză.  
 
Aloe vera după epilat
 
Femeile care au o piele mai sensibilă pot folosi aloe vera şi după epilare, întrucât planta dezinfectează şi calmează iritaţiile. Aloe vera este extrem de utilă pentru vindecarea arsurilor şi  regenerarea ţesuturilor pielii. În funcţie de gravitatea arsurilor, se poate utiliza un gel pe bază de aloe, care se aplică pe zona dezinfectată, sau o frunză despicată în două, care se aplică direct pe arsură.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările