„Trimit copiii la şcoală pe rând, pentru că nu am cu ce să-i încalţ şi nici să le dau pachete cu mâncare”

„Trimit copiii la şcoală pe rând, pentru că nu am cu ce să-i încalţ şi nici să le dau pachete cu mâncare”

Cei trei copii ai unei familii din Dealul Scheii merg pe rând la şcoală pentru că nu au incalţăminte

Copiii din Dealul Scheii, comuna Dănicei, trăiesc în sărăcie înfruntând foamea şi frigul. 22 de familii din mai multe localităţi vâlcene au fost ajutat cu alimente, pături şi încălţăminte de organizaţia World Vision-Vâlcea

Ştiri pe aceeaşi temă

În Dealul Scheii, din localitatea Dănicei, localnicii trăiesc ca-n timpuri demult apuse. Pământul a luat-o la vale, iar în casele aruncate prin zonele colinare ale pădurii, zeci de suflete, de copii, adulţi, bătrâni, trăiesc înfruntând sărăcia, foametea şi frigul. Organizaţia World Vision-Vâlcea le-a oferit ajutoare constând în alimente, pături, îmbrăcăminte sau încălţăminte, aducând astfel o undă de bucurie pentru cei care înfruntă nămeţii, izolaţi de tumultul civilizaţiei. „Nu avem unde lucra pe timpul iernii. Avem trei copii de hrănit, iar aici parcă suntem la capăt de lume, ca nişte suflete agăţate. Copiii îi trimit pe rând la şcoală pentru că nu am cu ce să-i încalţ şi nici din ce să le fac pachete cu mâncare. Dumnezeu s-a gândit la noi şi am primit de la World Vision ceea ce aveam atât de multă nevoie: mâncare şi pături", a spus Ioana, mama celor trei copii, din Dealul Scheii.


Sărăcia sufletelor aflate în derivă


Pentru a ajunge la şcoală, cel mai mic dintre copii fiiind elev în clasa I-a, face zilnic câte şapte kilometri pe jos. „Tatăl lucra la pădure, iar acum, pe timpul ierni, nu are de unde câştiga un ban, iar mama este casnică. Am văzut copii având în picoare cizmele de cauciuc ale tatălui, mult mai mari, sau stând în zăpadă, în papuci. Pe cât erau de săraci, în casele cu pământ pe jos, am observant oalele şi cratiţele de bucătărie strălucind de curăţenie, totul era foarte ordonat. Pentru că nu aveau decât două camere, într-una găteau, iar în cealaltă dormeau cu toţii. Copiii îşi lăsau ghiozdanele afară, într-un cui, că altminteri nu aveau loc în casă şi de acolo le luau dimineaţa, bocnă, şi plecau la şcoală", a spus Delia Drumea, reprezentantul World Vision-Vâlcea care a mers cu ajutoare în Dealul Scheii. Pentru că World Vision a dat ajutoare pentru 22 de familii din Dănicei, Orleşti, Scundu, Nicolae Bălcescu, Mihăeşti, Stoileşti şi Frânceşti, Delia ne-a povestit despre copiii pe care i-a întâlnit. „Mulţi dintre ei erau extrem de inteligenţi, iar dacă vor fi ajutaţi au şanse mari de realizare în viaţă. Din păcate, pe mulţi i-am găsit răciţi în căsuţele mici, improprii, ascunse sub nămeţii de zăpadă". „De săptamâna trecută o parte din şcolile şi gradinţele din comunitate au fost închise. Majoritatea copiilor s-au îmbolnăvit, dar din cauza vremii nu au putut ajunge la şcoală. Într-o situaţie grea sunt şi familiile sărace din Franceşti, deoarece nu mai au lemne de foc şi alimente", a declarat Despina Zugravu, lucrator comunitar din comuna Francesti.


Apel de solidaritate pentru cei aflaţi în suferinţă


„Românii sunt darnici şi ingrijoraţi când semenii lor au nevoie de ajutor. Acum este momentul să facem ceva pentru cei aflaţi într-o situaţie de urgenţă, copii, bătrânii şi persoanele vulnerabile. Noi, World Vision Romania, facem un apel la solidaritate. Fiecare pachet distribuit poate salva o viaţă!" declară Cătălin Andrew Popa - Director National World Vision Romania.
Se pot dona online la www.worldvision.ro/apel-de-urgenta.php câte 80 de lei pentru un pachet destinat unei persoane şi 320 de lei pentru o familie de 4 persoane. Se pot dona 5 Euro la telefonul 0900 900 090 sau 10 Euro la telefonul 0900 900 092, numere apelabile doar în reţeaua Romtelecom.Donaţii se mai pot face şi în conturile in lei:
RO52 CITI 0000 0008 2502 4026 - deschis la CITIBANK SA
RO80 RZBR 0000 0600 0607 2026 - deschis la RAIFFEISEN BANK - AGENTIA PIPERA
Dacă cineva din judeţul Vâlcea doreşte să ajute o familie aflată la ananghie, poate contacta Biroul Zonal Vâlcea, urmând să afle detalii despre cei aflaţi la limita supravieţuirii.


Vezi AICI Galerie Foto cu persoanele care au primit ajutoare oferite de World Vision Vâlcea sau dă click pe poză.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: