Trei femei, internate, după ce au călătorit în acelaşi avion cu italianul infectat cu coronavirus

Trei femei, internate, după ce au călătorit în acelaşi avion cu italianul infectat cu coronavirus

Noul Coronavirus Foto Sofia Sandurskaya

Nu una, ci trei persoane din Vâlcea au fost identificate în acelaşi avion cu care a venit în România italianul infectat cu noul coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei femei din Vâlcea s-au numărat printre pasagerii cursei aeronautice cu care a venit în România italianul de 71 de ani confirmat cu noul coronavirus în Rimini. 

Una dintre ele, de 35 de ani, din Râmnicu Vâlcea, a mers la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Vâlcea acuzând o stare gripală, ocazie cu care a recunoscut că s-a întors de curând în ţară şi că s-a aflat în acelaşi avion cu italianul. A fost imediat izolată într-un salon din cadrul Secţiei Boli Infecţioase a Spitalului Vechi din Râmnicu Vâlcea. 

Între timp a venit şi rezultatul analizelor, pacienta fiind internată cu suspiciunea de coronavirus - COVID - 19. Testul a ieşit negativ, au declarat joi, 27 februarie, autorităţile vâlcene. 

„Avem trei cazuri internate pentru supraveghere, trei persoane care au fost în acelaşi avion cu italienii care au fost în România. Am trimis analizele la Bucureşti ieri (26 februarie - n.r.). Cele trei femei prezintă semne de infecţie respiratorie, dar medicii noştri infecţionişti nu cred că e vorba despre COVID-19, pentru că cele trei paciente nu prezintă febră”, a explicat directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea.

Acum se aşteaptă rezultatul testelor şi pentru celelalte două femei, din Horezu. În cazul în care testele vor ieşi negative, toate cele trei persoane vor rămâne izolate timp de 14 zile, preventiv, perioadă în care vor fi retestate. 

Autorităţile vâlcene au ţinut să precizeze că cele cinci centre de carantină identificate în judeţul Vâlcea până la această oră sunt destinate doar persoanelor care vin din străinătate, din zonele unde au izbucnit epidemii, dar nu prezintă simptome ale noului coronavirus, fiind asimptomatice. Vor fi în carantină 14 zile sub monitorizare medicală, perioadă în care vor fi testate de mai multe ori. 

„Subliniem că, până acum, în Vâlcea, nu s-a înregistrat nici un caz care să necesite carantinarea în aceste spaţii”, au precizat autorităţile care au făcut din nou apel la calm şi la respectarea regulilor generale de prevenire a bolii: spălarea pe mâini cu apă şi săpun cât mai des cu putinţă, folosirea batistelor de unică folosinţă, alertarea medicului de familie la apariţia oricăror simptome respiratorii, evitarea zonelor aglomerate.

Managerul Spitalului Judeţean Vâlcea, dr. Dan Ponoran s-a arătat deranjat de specula care se face pe seama acestei boli, catalogând-o drept o bătaie de joc şi a anunţat că a propus Ministerului Sănătăţii să facă o achiziţie centralizată pentru măşti faciale, în speranţa obţinerii unui preţ cât mai apropiat de realitate: „Unii fac bani cu nenorocirea asta. Măştile faciale de 5 bani au ajuns 3,5 lei în SEAP - SICAP. De 70 de ori mai mult! Este bătaie de joc!”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: