Tratament la domiciliu decontat de Casa de Asigurări de Sănătate. Ce acte trebuie să depună o persoană pentru a beneficia de îngrijiri medicale acasă

Tratament la domiciliu decontat de Casa de Asigurări de Sănătate. Ce acte trebuie să depună o persoană pentru a beneficia de îngrijiri medicale acasă

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Vâlcea

Pentru a primi îngrijiri medicale la domiciliu, un bolnav trebuie să depună o cerere la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vâlcea,  să facă dovada că este asigurat şi, de asemenea, să aibă o recomandare din partea medicului de familie sau a unui specialist.

Ştiri pe aceeaşi temă


Pentru 50 de lei pe zi, un medic şi un asistent se deplasează acasă la pacient pentru a-i administra medicamentele şi pentru a-i supraveghea starea de sănătate. Personalul medical aparţine unei clinici private din Râmnic, care a încheiat un contract cu CJAS Vâlcea.

„De aceste servicii beneficiază persoane doar la recomandarea medicului din spital sau a medicului de familie. O persoană internată în spital poate fi externată şi îngrijită acasă. Astfel, scad şi cheltuielile de spitalizare. Pacientul, sau un reprezentant al acestuia, trebuie să prezinte la noi o cerere. În funcţie de patologie şi de numărul de zile de spitalizare se stabileşte dacă bolnavul poate primi îngrijiri medicale la domiciliu”,declară Costică Pleşoianu, director medical al CJAS Vâlcea.


Până la 90 de zile de îngrijiri medicale

Un bolnav poate să beneficieze de cel mult 90 de zile de îngrijiri medicale la domiciliu pe perioada a a 11 luni. Tratamentul se face în trei etape a câte 30 de zile fiecare.
Puţini sunt cei care ştiu că pot beneficia de îngrijire medicală şi la domiciliu, de aceea, în acest an, la CJAS Vâlcea s-a înregistrat o singură cerere.

Instituţia a primit în acest an 15 000 lei, sumă ce ar acoperi tratamentul mai multor bolnavi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările