Tabăra de creaţie la Măldăreşti. Pictori din toată ţara vor surprinde pe pânză frumuseţile "Olteniei de sub munte"

Tabăra de creaţie la Măldăreşti. Pictori din toată ţara vor surprinde pe pânză frumuseţile

Complexul Muzeal Maldaresti. Foto Facebook

Zece pictori din întreaga ţară au dat curs invitaţiei autorităţilor locale din Horezu şi conducerii Muzeului Aurelian Sacerdoţeanu de a participa la cea de-a II-a ediţie a taberei de creaţie  "Măldăreşti Horezu plein-air". Lucrările vor putea fi admirate în cadrul unei expoziţii în aer liber, pe pajiştea din fata Culelor Măldăreşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tabăra de pictură este deschisă până în data de 12 septembrie, în cadrul Complexului Muzeal Măldăreşti, un loc pitoresc care a fost de-a lungul timpului sursa multor poveştiri cu boieri şi haiduci. 
Potrivit organizatorilor, această tabără reprezintă o modalitate de a promova patrimoniul cultural şi de a tezauriza prin opere de artă ceea ce are mai frumos şi mai autentic depresiunea Horezu, prin realizarea unor lucrări de certă valoare artistică.

Lucrările celor zece pictori vor putea fi admirate în cadrul unei expoziţii în aer liber, care va fi organizată pe pajiştea din faţa Culelor  Măldăreşti. O parte din lucrările pictorilor Ioana Crăciun Dobrescu, Ileana Dragomirescu, Mirela Hagiu, Doina Moisescu, Ioana Mihăescu, Gheorghe Coman, David Croitor, Ioana Horatie, Mihai Şerbănescu şi George Şpaiuc vor intra în colecţia Muzeului de Artă din Ramnicu Vâlcea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările