Staţiunea Voineasa, izolată, în urma unei viituri care a blocat DN7A, pe Valea Lotrului FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crengi rupte şi copaci smulşi din rădăcină căzuţi pe carosabilul DN 64 în Drăgăşani - Vâlcea Foto ISU Vâlcea
Crengi rupte şi copaci smulşi din rădăcină căzuţi pe carosabilul DN 64 în Drăgăşani - Vâlcea Foto ISU Vâlcea

Primele semne ale codului de vreme rea s-au văzut în Vâlcea încă de duminică seara, 29 mai, atât în zona de sud a judeţului cât şi în cea de nord.

Pe un drum naţional din municipiul Drăgăşani, mai multe crengi ale copacilor de pe marginea drumului s-au rupt, iar alţi copaci au fost smulşi din rădăcină şi au acoperit carosabilul DN 64, în urma unor precipitaţii însoţite de o vijelie puternică. 

Incidentul s-a produs la intersecţia cu localitatea Voiceşti până la Eurofina - drumul spre Slatina. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea a alocat în zonă un echipaj ASAS din cadrul Gărzii de Intervenţie Drăgăşani care să ajute la degajarea carosabilului. 

GALERIE FOTO CU EFECTELE FENOMENELOR METEO EXTREME DIN VÂLCEA

La scurt timp, s-a anunţat că pe Valea Lotrului, în zona Valea Măceşului din Malaia, DN 7A, drumul care face legătura între Valea Oltului şi Transalpina, a fost blocat. Din cauza precipitaţiilor abundente s-au format viituri care au antrenat grohotiş de pe versantul care străjuieşte tronsonul, blocând partea carosabilă.

„La faţa locului s-au deplasat poliţiştii de la Postul Voineasa însoţiţi de angajaţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Secţia Voineasa. În zonă se acţionează cu un buldoexcavator”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Judeţene Vâlcea, Georgiana Stancu. O echipă de intervenţie a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă s-a activat pentru a închide breşa creată de viitură. 

Ultimul eveniment de acest gen pe DN 7A s-a produs în urmă cu mai bine de un an, dar în zona Brezoi, unde au ieşit din matcă şi apele râului Lotru, inundând mai multe gospodării, terenuri din zonă, precum şi drumul naţional. 

În schimb în zona Malaia, în urmă cu opt ani, în 2014, tot în urma unei avertizări de cod portocaliu, peste 4.000 de metri cubi de aluviuni au fost aduşi de ape pe DN 7A. Drumul care duce spre staţiunea montană Voineasa a fost blocat o noapte întreagă, iar o maşină parcată în apropierea râului Lotru a fost luată de viitură. Abia a doua zi s-a reuşit deblocarea parţială şi turiştii care se aflau în zonă au putut pleca acasă.

Alături de alte 13 judeţe, Vâlcea s-a aflat sub avertizare de cod portocaliu, în intervalul 29 – 30 mai, ora 03:00, perioadă pentru care s-au anunţat instabilitate atmosferică accentuată, vijelii puternice cu viteze ale vântului de până la 90 km/h şi ploi abundente cu cantităţi de apă de până la 90 l/mp, însoţite de grindină şi frecvente descărcări electrice. Avertizarea a fost emisă pentru Oltenia, vestul şi nord-vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei şi local Carpaţii Meridionali.

Vă mai recomandăm şi:

„Marea Olteniei“, cu miraculoasele sale ape sărate, îşi redeschide porţile cu tarife neschimbate FOTO

Viitură peste drumul dintre Râmnicu Vâlcea şi Curtea de Argeş. Gospodării inundate şi o maşină luată de ape: „Doamne, munca mea de-o viaţă” VIDEO

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite