Spitale amendate de pompieri din cauza uşilor care se deschid în sens contrar evacuării

Spitale amendate de pompieri din cauza uşilor care se deschid în sens contrar evacuării

Pompierii au dat amenzi pentru deficiente gasite in unitatile spitalicesti valcene

Cele mai multe deficienţe au constat în neîntocmirea documentelor de apărare împotriva incendiilor, nemarcarea căilor de evacuare, coşuri neizolate şi instalaţii electrice cu deficienţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pompierii militari vâlceni au dat 10 amenzi, de la începutul acestei luni, în valoare de 1.500 lei, unor unităţi sanitare controlate la care au descoperit grave deficienţe. Au fost luate în colimator Direcţia de Sănătate Publică, şapte spitale, Serviciul de Ambulanţă, Centrul de Transfuzie Sanguină, Casa Asigurărilor de Sănătate şi 12 farmacii. Pe timpul verificărilor, din cele 186 de deficienţe, 115 au fost înlăturate. „Este adevărat că şi la Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea s-a încheiat un proces verbal în care ni s-a pus în vedere ce trebuie să facem. Este un control pe care dumealor îl fac la fiecare început de an. Ni s-a atras atenţia să avem plăcuţe indicatoare cu căile de evacuare, să avem contract cu personal autorizat, al unei firme, care să verifice detectoarele de fum. Multe dintre deficienţe le-am remediat, dar este adevărat că nu prea avem foarte mulţi bani de cât am avea nevoie", a spus dr. Maria Murăruş, directorul DSP Vâlcea.


Deficienţe multe, bani cu... ţârâita


Cele mai multe nereguli descoperite au fost fie organizatorice, constructive sau tehnice. „Nu am găsit documente şi evidenţe specifice activităţii de apărare împotriva incendiilor, nu s-au efectuat peste tot exerciţii de evacuare. Cât priveşte deficienţele de natură tehnică, am găsit uşi care se deschideau în sens contrar sensului de evacuare, coşuri neizolate sau rezervoare de combustibil exploatate necorespunzător sau instalaţii electrice cu deficienţe. Este adevărat că deficienţele din construcţie şi cele electrice, sunt mai greu de remediat şi costă mai mulţi bani. Au fost multe voci care spuneau că fondurile isuficiente din sănătate sunt o problemă", a spus cpt. Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările