Situaţie macabră în Vâlcea: român mort la cutremurul din Italia, „înlocuit” cu un italian la repatriere. Rudele i-au îngropat soţia, moartă şi ea atunci, lângă un străin

Situaţie macabră în Vâlcea: român mort la cutremurul din Italia, „înlocuit” cu un italian la repatriere. Rudele i-au îngropat soţia, moartă şi ea atunci, lângă un străin

Soţii Păunescu au murit în urma cutremurului din Italia

Momente şocante pentru două surori din comuna Fârtăţeşti, judeţul Vâlcea. Părinţii fetelor au murit în urma cutremurului din Italia, însă când cei doi soţi decedaţi au fost repatriaţi, în unul dintre sicrie a fost pus un italian, străin de familia din România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele două surori au aflat abia săptămâna aceasta că, în loc să îşi înmormânteze tatăl, au condus pe ultimul drum un italian. Trupul neînsufleţit al lui Victor Păunescu a ajuns abia sâmbătă în comuna Fârtăţeşti, din Vâlcea, şi a fost înhumat creştineşte, însă nu lângă soţia lui, ci în altă parte.
 
„Noi am crezut că este vorba despre o glumă, însă cei de la Ambasada Italiei ne-au spus că s-a făcut o încurcătură. A fost adusă o altă persoană în locul decedatului, am auzit că este vorba despre un italian care locuia în aceeaşi casă cu soţii Păunescu, dar la mansardă. Astăzi a fost adus acasă bărbatul de 52 de ani din Fârtăţeşti şi înmormântat de rude“, a spus Nicolae Voicescu, primarul comunei Fârtăţeşti.
 
 
 
Rudele susţin că nu înţeleg cum autorităţile din Italia au încurcat morţii. „El era la muncă în momentul în care a avut loc cutremurul. A plecat de acolo să vadă dacă soţia mai trăieşte, iar pe stradă s-a prăbuşit peste el o clădire. A fost găsit abia acum de autorităţile din Italia, avea în buzunar toate documentele şi aşa au descoperit că în locul lui a fost adus un italian. Cel care a fost îngropat aici locuia în acelaşi imobil cu verii mei, însă la mansardă. Când a avut loc cutremurul a căzut la etaj, iar autorităţile au crezut se pare că este vorba de Victor Păunescu. Este un caz fără prcedent ce s-a întâmplat. Fetele sunt distruse şi vă daţi seama ce înseamă pentru ele să afle acum adevărul. Şi-au plâns părinţii atunci, însă de fapt nu a fost aşa. Chiar nu înţeleg cum nu şi-au dat seama că au făcut o greşeală“, a precizat Ion Seimeanu, rucă cu soţii Păunescu.
 
 
Victor Păunescu a fost înmormântat abia astăzi
 
Cele două surori şi-au înmormântat astăzi tatăl într-un alt loc în cimitir, dar sunt hotărâte  să îşi ducă părintele lângă mama lor. Nu pot face acest lucru decât în momentul în care italianul  va fi repatriat familiei din Italia. 
„Noi l-am plâns pe Victor atunci, iar în locul lui era un italian. Cum au putut autorităţile să facă o asemenea greşeală. Am auzit că o să mai dureze mult şi bine până o să fie dezgropat şi dus la el în ţară. Doamne fereşte. De când am auzit parcă nu am aşa linişte. Victor nu poate să stea acolo să se odihnească lângă Simona. Ei se iubeau foarte mult, iar acum ea este lângă italian, iar el o să fie îngropat în spate acolo în cimitir “, a povestit o vecină.
 
 
Soţii Păunescu munceau de 10 ani în Italia, iar anul viitor îşi doreau să se întoarcă definitiv acasă în Vâlcea. Cu o săptămână înainte să îşi piardă viaţa în urma cutremurului au fost în România să îşi schimbe actele.
                
 
  
 
        
 
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările