Scandal la Oltchim după schimbarea directorului general. Sindicaliştii acuză că se doreşte falimentul combinatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou scandal la Oltchim după modificarea organigramei şi înlocuirea directorului general Marius Pârvu, un apropiat al fostului ministru al Economiei, liberalul Andrei Gerea. Sindicaliştii au cerut explicaţii pentru schimbarea lui Pârvu înainte de privatizarea din luna mai. De astăzi, Oltchim mai are doar 6 directori, faţă de 21 cât a avut de când a intrat în insolvenţă.

În această dimineaţă, zeci de angajaţi şi sindicalişti de la Arpechim şi Oltchim au cerut administratorilor judiciari şi speciali să amâne punerea în aplicare a noii organigrame. Aceştia consideră că înlocuirea directorului general înainte de privatizare nu este oportună şi acuză că se doreşte de fapt falimentul Oltchim. 

„Noi considerăm că prin modificarea acestei organigrame nu se doreşte altceva decât realizarea unor jocuri politice pentru blocarea acestui proces de privatizare. Se fac jocuri murdare pentru că nu se întâmpla nimic dacă mai aşteptau cu domnul Pârvu la conducere încă 30 de zile până la privatizarea din luna mai. Societatea este blocată, cred că se doreşte ca acest combinat să dea faliment şi anumite persoane să închirieze cele trei secţii care funcţionează şi acum. Din 2000 de angajaţi vor mai rămâne 600”, declară Corneliu Cernev, liderul Sindicatului Victoria Oltchim.

Nici sindicaliştii de la Arpechim- Divizia Petrochimică Bradu nu cred că se impunea schimbarea directorului general înainte de privatizare.

„Vor sabota privatizarea. Nu mai credem ce spun ei, este a patra oară când schimbă miniştrii, schimbă procedurile, amână privatizarea Oltchimului. Nu credem că, în următoarele 30 de zile, această echipă sau oricare alta poate avea rezultate fără capital de lucru. Am cerut să nu aplice organigrama o zi pentru că am fost invitaţi la Bucureşti să discutăm în linişte, dar am fost refuzaţi categoric, ca şi când oamenii aceştia nu existau. Părerea mea e că interesele celor de la guvernare nu coincid cu cele ale salariaţilor”, spune şi Marian Dumitru, preşedintele Sindicatului Unirea. Dumitru este convins că Oltchimul nu va mai supravieţui până în toamna acestui an.

Încă un investitor din China interesat de Oltchim

Reprezentanţii Ministerului Economiei nu înţeleg nemulţumirea angajaţilor din combinat în ceea ce priveşte modificarea organigramei. Aceştia spun că se doreşte în continuare vânzarea Oltchim la pachet cu Arpechim şi că a mai apărut un investitor chinez interesat să achiziţioneze combinatul din Râmnicu Vâlcea. 

„Nu ştiu de ce sunt nemulţumite sindicatele că se schimbă un director. Domnul Pârvu rămâne în combinat, în aceeaşi echipă, dar va avea şi alte atribuţii. Domnul Stănescu va sta zi de zi aici, la Oltchim, iar domnul Avram va fi director general adjunct. Se doreşte privatizarea Oltchim în sistem integrat. Există şi un al treilea investitor interesat de Oltchim, este o companie tot din China”, precizează Maricel Popa, secretar de stat în Ministerul Economiei.

Până când va fi scos din nou la privatizare, combinatul va avea un director general adjunct în persoana lui Victor Avram. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite