Sărbătoarea romilor de la Costeşti-Vâlcea se ţine şi în acest an

Sărbătoarea romilor de la Costeşti-Vâlcea se ţine şi în acest an

De Sfânta Marie Mică, romii sărbătoresc pe izlazul din Costeşti

Potrivit primarului Toma Peştereanu, romii şi-au trimis oamenii să monteze corturile pentru sărbătoarea de Sfânta Marie Mică. În plus, zeci de comercinaţi şi-au instalat deja tarabele pe izlazul din Costeşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deocamdată, la Costeşti nu şi-a anunţat participarea noul rege al romilor, Daniel Cioabă. Familia acestuia este în doliul după Florin Cioabă, care a decedat în luna august. 
 
Potrivit tradiţiei, în perioada de doliu, romii nu au voie să organizeze nunţi, botezuri ori să participe la petreceri.
 
Primarul din comuna Costeşti nu exclude însă posibilitatea ca familia Cioabă să fie prezentă mâine în Vâlcea.
 
“Izlazul este deja plin de oameni, au venit şi comercianţii. Cert este că sărbătoarea se ţine şi în acest an. Am vorbit cu regele Daniel Cioabă şi mi-a comunicat că nu va fi prezent la Costeşti. Am înţeles, ulterior, că va veni totuşi şi Cioabă la Costeşti”, spune primarul Toma Peştereanu.
 
De zeci de ani, de Sfânta Marie Mică, persoanele de etnie romă sărbătoresc Ziua Naţională a Romilor.
 
 Dimineaţa, romii merg să se roage la Mânăstirea Bistriţa, iar apoi întind mesele pe izlazul din Costeşti. Acesta e unul din momentele când familiile înstărite îşi etalează bogăţiile şi pun la cale căsătorii.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările