Sanitas Vâlcea ameninţă cu grevă generală

Sanitas Vâlcea ameninţă cu grevă generală

Maria Costea, liderul Sanitas Vâlcea, susţine că s-a trecut deja la strângerea de semnături pentru declanşarea grevei. Foto Adevărul

Membrii sindicatului Sanitas din judeţul Vâlcea vor participa mâine, alături de colegii din Coaliţia Profesioniştilor din Sănătate, la marşul de protest organizat în Bucureşti. După această acţiune, personalul medical din spitalele vâlcene este pregătit să intre în grevă.


Angajaţii din spitalele vâlcene  care fac parte din Sanitas sunt de acord cu pentru declanşarea grevei generale.

„Am început strângerea de semnături pentru declanşarea grevei generale în cazul în care nu se vor rezolva problemele ridicate de Coaliţia Profesioniştilor din Sănătate. În cazul în care nu se rezolvă ceva din revendicările noastre, sigur că vom declanşa grevă. Sâmbătă, avem miting la Bucureşti”, spune Maria Costea, lider Sanitas Vâlcea.

Angajaţii din sănătate cer, printre altele, menţinerea sistemului actual de organizare a spitalelor, respectarea normativelor de personal, alocarea a 6 % din PIB acestui sistem şi o lege a salarizării specifică asistenţei sociale

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările