Salvare spectaculoasă: un pompier a coborât 15 metri într-o găleată, ca să salveze un motan din fântână VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salvarea spectaculoasă a unei pisici dintr-o fântână la Nicolae Bălcescu - Vâlcea Foto Adevărul
Salvarea spectaculoasă a unei pisici dintr-o fântână la Nicolae Bălcescu - Vâlcea Foto Adevărul

Întâmplarea a avut loc marţi seara, 19 ianuarie, în comuna Nicolae Bălcescu - Vâlcea, unde un pisoi a căzut într-o fântână, fiind solicitat ajutorul pompierilor.

Printre beneficiarii intervenţilor pompierilor militari se află şi animalele. Mare parte dintre misiuni au în atenţie salvarea acestora: de la vaci, cai, câini, până la pisici, păsări etc. 

O astfel de intervenţie a avut loc şi marţi seara într-o comună din judeţul Vâlcea unde un motan, Tomiţă, căzuse într-o fântână adâncă de 18 metri, în care nivelul apei ajungea la şase metri, potrivit proprietarului acesteia. 

Printr-un miracol, felina nu s-a înecat, dar miorlăiturile sale disperate le-au dat de veste stăpânilor despre locul în care se afla. Cum nu au reuşit să o salveze singuri, localnicii din Nicolae Bălcescu au cerut ajutorul pompierilor din cadrul ISU Vâlcea. 

GALERIE FOTO DE LA MISIUNEA DE SALVARE A MOTANULUI TOMIŢĂ DIN FÂNTÂNĂ, LA VÂLCEA

Un pompier curajos a fost de acord să coboare în fântână, după felină, chiar dacă diametrul acesteia era mai mic de un metru. A coborât în găleata de apă nu mai puţin de 15 metri, dar a reuşit să salveze motanul. 

Operaţiunea nu a fost lipsită de riscuri, după cum se vede şi în clipul ataşat, având în vedere că era întuneric, iar temperaturile erau de zero grade. 

    

Salvarea spectaculoasă a unei feline dintr-o fântână, în Nicolae Bălcescu - Vâlcea: pompierul a coborât 15 m în găleata de apă:

„Pompierii militari au fost solicitaţi pentru salvarea unei pisici căzute în fântâna unei gospodării din localitatea Nicolae Bălcescu. Din informaţiile apelantului, fântâna are adâncimea de aproximativ 18 metri şi nivelul apei este de aproximativ 6 metri, iar diametru între 0,8 şi un metru. La faţa locului se deplasează un echipaj de salvare”, a transmis iniţial purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, Cătălin Popescu. 

Ulterior, acesta a precizat şi cum a fost posibilă misiunea: „Colegul nostru a coborât cu ajutorul unei cordiţe şi a cablului de la găleată, circa 15 metri pentru a salva pisica. Se numeşte Gheorghe Cîrstian şi în numai 15 minute a reuşit să salveze pisica”, a mai precizat aceeaşi sursă.

La finalul operaţiunii, „eroul zilei” a fost de acord să se pozeze cu pisica salvată. 

Salvarea spectaculoasă a unei pisici dintr-o fântână la Nicolae Bălcescu - Vâlcea  - în imagine felina şi salvatorul ei Foto Adevărul

„Eroul zilei” alături de victima salvată: pompierul Gheorghe  Cîrstian şi motanul Tomiţă, Foto Adevărul

   

Vă mai recomandăm şi:

UPDATE VIDEO Trolere uitate pe stradă: unul a pus pe jar SRI-ul, din altul au fost furaţi banii pentru o operaţie de urgenţă. Făptaşele, prinse

Amenzi de 25 milioane de euro pentru Holzindustrie Schweighofer, Kronospan şi Egger. Reacţia Egger

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite