Rareş Bogdan, la Vâlcea: singura şansă a României, o alianţă PNL-PMP-USR-PLUS. Iohannis, „adevăratul ministru de Externe“ şi „cel mai bun ambasador“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Bogdan, la Vâlcea, la strângere de semnături pentru europarlamentare, Foto: timpuldevalcea.net
Rareş Bogdan, la Vâlcea, la strângere de semnături pentru europarlamentare, Foto: timpuldevalcea.net

Vineri, 15 martie, PNL Vâlcea a organizat o acţiune de strângere de semnături pentru participarea la alegerile parlamentare în prezenţa a doi candidaţi de pe liste: Rareş Bogdan şi Daniel Buda, preşedintele organizaţiei Cluj, europarlamentar, dar şi a vicepreşedintelui Gigel Ştirbu. Cu această ocazie, Rareş Bogdan a făcut o serie de declaraţii despre motivele care l-au îndemnat să intre în politică, dar şi despre Klaus Iohannis.

În conferinţa susţinută vineri la sediul PNL Vâlcea, Rareş Bogdan a vorbit despre motivele care l-au determinat să se înscrie în politică, în cursa pentru alegerile europarlamentare din partea PNL, de pe poziţia de principal candidat, despre lupta politică şi viitorul ţării, despre alegători, dar şi despre presupusa relaţie pe care o are cu preşedintele ţării, Klaus Iohannis.

„Echipa «Jocuri de putere» se va transfera cu mine”

Despre înscrierea în PNL şi pe listele pentru europarlamentare, prezentatorul TV a recunoscut că au reprezentat o „decizie extrem de grea”: „Zilele care au trecut au fost cele mai grele din viaţă, pentru că mie presa mi-a dat tot: carieră, recunoaştere, încrederea oamenilor”, a spus Rareş Boogdan susţinând că va avea alături de el toţi colegii: „Echipa «Jocuri de putere» se va transfera cu mine, după şase ani, în echipa de la biroul de europarlamentar”. 

„N-am venit pentru imunitatea sau salariul de europarlamentar, câştigam mai bine în presă”

Rareş Bogdan a recunoscut şi că speră să aibă în politică acelaşi succes de care s-a bucurat în presă, dar şi că: „Sper să pot rămâne în continuare cât se poate de liber. N-am venit la PNL să iau nimic! Nu vreau nici o funcţie... N-am venit să mă înscriu într-un pluton, n-am venit pentru imunitatea sau salariul de europarlamentar. Vin de la un salariu mai mare...Nu am de gând să fac altceva decât ce am făcut până acum: să mă bat pentru adevăr, libertatea presei, libertatea indivizilor, libertatea cuvântului, să aflu adevărul despre 10 august, mi-a rămas o cărămidă pe suflet, sunt prea multe lucruri neclare acolo”, a mai spus noul membru liberal.

„CNA a dat o decizie specială ca să nu mai intru pe sticlă, îi dezamăgesc”

Când a venit vorba despre motivele care l-au determinat să intre în politică acesta a declarat: „Am simţit că este momentul să fac un pas înainte, să intru în «Arenă». Am intrat în PNL pentru că cunosc foarte bine istoria acestui partid... Soţia lui Mircea Ionescu Quintus mi-a spus ieri că soţul ei a crezut foarte mult în mine şi m-a considerat un om al Dreptei, chiar dacă nu eram un membru al PNL”, a mai spus moderatorul.

Pe de altă parte, s-a declarat dezamăgit de decizia pe care CNA-ul a luat-o în privinţa sa, imediat după înscrierea în partid, nepermiţându-i să-şi mai poată lua la revedere de la publicul său: „M-am înscris alalteieri în PNL, iar cei de la CNA au dat o decizie specială ca să nu mai intru pe sticlă, deloc, până în campanie. Îi dezamăgesc, duminică voi fi din nou pe sticlă, din cealaltă calitate – de invitat. Mă voi duce peste tot unde voi fi invitat”, a mai declarat jurnalistul. 

„Există doar votanţi mai puţin informaţi de care îşi bat joc ticăloşi din fruntea unor partide”

Referindu-se la modul în care sunt scindaţi alegătorii în România, Rareş Bogdan a susţinut că: „Nu există votanţi răi în ţara asta, ci doar votanţi mai puţin informaţi, manipulaţi”, dar şi că „există ticăloşi în fruntea unor partide care îşi bat joc de aceşti oameni”.

El s-a declarat convins că dacă va sta de vorbă o jumătate de oră cu un votant al PSD de peste 25 de ani va putea să-l convingă „să voteze altceva”.

La Vâlcea, Rareş Bogdan a mai declarat că se bucură de cel puţin la fel de multă popularitate precum Călin Popescu Tăriceanu sau Corina Creţu.

„Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, în stare de orice pentru a mai rămâne la putere”

Despre alianţa PSD – ALDE şi UDMR, jurnalistul a susţin că face cel mai mare rău acestei ţări, prin neîncrederea indusă cetăţenilor români în privinţa străinilor, în mod special a celor din Occident. 

A vorbit despre inflaţie, noua legislaţie şi efectele ei, dar şi despre gradul scăzut de absorţie a fondurilor europene, inclusiv despre sinuciderea procurorului şef al DNA Timiş vizavi de presiunea extraordinară din justiţie din aceste moment, dar şi despre subiectul arborării drapelelor străine la Sfântul Gheorghe şi Miercurea Ciuc, astăzi, de ziua maghiarilor. 

Şi pentru că astăzi s-a derulat şi campania „România vrea autostrăzi”, Rareş Bogdan a vorbit inclusiv despre traseul infernal pe care-l parcurgea, o dată la trei săptămâni, spre Cluj, pe Valea Oltului.

  

„Problema noastră este că Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu sunt în stare de absolut orice doar pentru a mai rămâne o lună, un an, mai puţin de doi ani la putere”, a susţinut moderatorul TV vorbind despre practicile unui „partid – stat” care „cu Liviu Dragnea la timonă a luat ce a fost mai rău din epoca Iliescu sau epoca Năstase”. 

Viitorul ţării - o alianţă post-europarlamentare

Rareş Bogdan a mai declarat la Vâlcea că nu va aduce nici un atac împotriva colegilor din Opoziţie care luptă împotriva PSD, declarându-se convins că doar o nouă alianţă politică post-europarlamentară - PNL, PMP şi USR PLUS - reprezintă singura şansă a ţării, o alianţă în care liberalii vor intra „cu cel puţin 10 procente peste următorul clasat la europarlamentare”, un procent care se va ridica la peste 25%. Realizatorul a mai precizat că el va aduce doar câteva procente, în schimb va veni cu mai multă energie şi prospeţime şi mai puţină „aroganţă decât pe sticlă”.

„Cheia succesului la alegeri este mobilizarea. Nu este un vot pentru PNL, ci este unul pentru Europa”, a mai spus jurnalistul adăugând şi că: „Acest partid, pentru prima dată în istoria post-decembristă, poate fi primul partid al României cu un scor istoric” şi că acesta este un alt motiv pentru care s-a înscris în partidul liberal. 

Klaus Iohannis, „cel mai bun ambasador pe care-l are România, adevăratul ministru de Externe”

Întrebat despre relaţia cu Klaus Johannis, Rareş Bogdan a spus: „Este greu să ai o relaţie de prietenie cu Klaus Iohannis... este deasupra lucrurilor minore... Este la o cotă de popularitate uriaşă, în continuare... N-a avut în 30 de ani România un om politic care să aibă credibilitatea lui Klaus Iohannis în Europa şi în marile cancelarii... Practic este cel mai bun ambasador pe care-l are România şi adevăratul ministru de Externe”. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite