Râmnicu Vâlcea:„Izvorul” cu apa care încetineşte îmbătrânirea îşi dublează debitul

Râmnicu Vâlcea:„Izvorul” cu apa care încetineşte îmbătrânirea îşi dublează debitul

Sectia de imbuteliere a apei saracita in deuteriu isi va dubla productia

„Apă imaculată" este cerută tot mai mult pe pieţele din SUA, Japonia şi Ungaria

Ştiri pe aceeaşi temă

La Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice (ISCI) Râmnicu Vâlcea, laboratorul de producere a apei potabile cu conţinut diminuat de deuteriu îşi va mări producţia. Directorul ICSI, prof. univ. dr. Ioan Ştefănescu, ne-a spus: „În prezent producem 150 de tone de «apă vie»/an. Cererea pieţei externe este una foarte mare, iar până în anul 2012 vrem să dublăm capacitatea de producţie prin implementarea unui proiect european". Obţinând brendul în anul 2009, apa sărăcită în deuteriu a câştigat cinci medalii de aur la saloanele de inventică şi trei de argint, dar şi marele premiul al Asociaţiei Generale a Inginerilor din România, fiindu-i recunoscute calităţile.


93 de lei costă trei litri de apă pură


În legătură cu efectele apei imaculate, cercetătorul Ioan Ştefănescu, a spus: „Consumul ei creează un echilibru al metabolismului, îţi dă o stare de bună dispoziţie şi poftă de muncă. Ea are efecte terapeutice pozitive asupra organismului şi îţi dublează sau poate tripla şansele de viaţă ale celor suferinzi". Cu cât concentraţia de deuteriu (izotop al hidrogenului) din apă este mai mic, cu atât procesul de diviziune celulară din organism este mai lent, ceea ce înseamnă că apa încetineşte procesul de îmbătrânire. Preţul a trei litri de „apă pură" îmbuteliată în peturi de câte 500 ml., este de 93 de lei, ea vânzându-se în ţară printr-un sistem de curierat, prin lanţurile de farmacii din marile oraşe. „Instalaţia producerii apei sărăcită în deuteriu a fost preluată de un producător, care plăteşte salariile angajaţilor institutului", a mai spus managarul general al ICSI. Secretul apei este păstrat cu străşnicie, vârful tehnologiei româneşti aflându-se la marginea oraşului de sub poalele Capelei. Cele mai multe comenzi din afara graniţei sunt venite din Ungaria, Japonia şi SUA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările