Râmnicu Vâlcea: La târgul de la Goranu se vând uniforme militare şi adidaşi “Năstase”

Costumele militare ale armatei SUA costă 70 de lei bucata, iar o pereche de adidaşi marca „Năstase” este între 20 şi 30 de lei.

“Cumpăraţi, cumpăraţi că este super oferă. Orice articol la un leu!” sunt frazele care se aud cele mai des la târgul de haine din zona Goranu, cartier aflat în imediata vecinătate a Râmnicului.La preţul de un leu bucata poţi cumpăra fie o pereche de pantofi, o bluză sau o pereche de pantaloni. În fiecare zi de marţi şi vineri, zeci de negustori vin la marginea oraşului pentru a-şi vinde mărfurile,. Unele sunt vechi, ponosite, roase de vreme, altele arată mai bines au sunt aduse de… dincolo. Printre vechituri. vâlcenii se înghesuie să pună mâna pe articolele care par să fie mai de Doamne ajută şi dacă se poate să mai ţină şi pasul cu moda. “Nu mai vindem ca înainte. Din păcate, oamenii vin, se uită şi cumpără numai dacă scrie numele unei firme cunoscute, indiferent dacă au mai fost purtate sau nu. Vânzările merg din ce în ce mai prost, nu ştiu cum ne-om descurca” a spus Liliana Bolovan, o comerciantă a târgului.

Salopetele şi uniformele de război, un trend la Goranu

Cele mai vândute produse sunt hainele de purtat prin casă, dar şi cele de muncă. Mecanicii şi muncitorii îşi pot achiziţiona de aici o salopetă pe orice mărime, la un preţ foarte mic. “Am cumpărat nişte haine pentru barbatu-meu, ca să aibă ce purta prin curte. La noi la ţară nu trebuie cine ştie ce haine scumpe, ne mulţumim cu puţin” a spus Elena Morăscu, din localitatea Budeşti.
La târgul de la Goranu poţi cumpăra şi lucruri mai deosebite. Un costum militar din forţele Statelor Unite costă 70 de lei, în timp ce o pereche de adidaşi pe care scrie „Năstase”, numele celebrului tenismen român, Ilie Năstase, valorează între 20 şi 30 de lei. Bineînţeles, negociabil.

“Ne roagă să aducem din străinătate”

Hainele de la târg nu sunt toate la mâna a doua. Mai mulţi vânzători s-au gândit să aducă marfă din afara ţării, pentru a-şi rotunji câştigurile. Chiar daca sunt sau nu de calitate, vâlcenii cumpără hainele la îndemnul comercianţilor, care încearcă să îi convingă să facă alegerea potrivită. “Noi aducem costume de firmă din străinătate pentru că este mai profitabil. Sunt foarte rezistente şi arată foarte bine. Furnizorii de afară sunt foarte mulţumiţi de ele şi ne-au spus că la ei se vând foarte bine ” a precizat un vânzător de la intrarea târgului care-şi lăuda marfa cu vârf şi îndesat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: