Râmnicu Vâlcea: Reabilitarea Colegiului Lahovari, vânată de 12 firme

Săptămâna viitoare la sediul primăriei va fi stabilită societatea care se va ocupa de lucrările de la colegiu. Au depus oferte firme din Italia şi Spania pe lângă importanţi constructori din România. Miza licitaţiei este finanţarea substanţială a Uniunii Europene pentru liceul Lahovari.

Peste 3,5 milioane de euro sunt puşi în joc de către Uniunea Europeană pentru reabilitarea clădirii Colegiului Naţional Alexandru Lahovari din Râmnicu Vâlcea. Cu o cotă de cofinanţare de doar 2% din costurile totale eligibile, primăria municipiului beneficiază de una din cele mai importante finanţări din zona Olteniei pentru o unitate de învâţământ. De lucrare şi implicit de suma serioasă asigurată de Uniunea Europeană s-au interesat 12 firme de construcţii specializate în reabilitări extinse care au depus la primăria Râmnicului oferte. „Sunt atât firme din ţară cât şi din străinătate care s-au interesat de lucrare. Avem printre ofertanţi constructori din Italia şi Spania", explică Romeo Rădulescu, primarul din Râmnicu Vâlcea. El mai afirmă că ofertele vor fi deschise în această săptămână şi dacă nu vor exista contestaţii, în maxim două săptămâni constructorul declarat câştigător ca începe să lucreze. „Eu sper să nu existe probleme, dar termenul acesta nu este unul garantat pentru că întotdeauna există contestaţii, mai ales că suma este una considerabilă", mai afirmă primarul.


Lucrări la o clădire monument.


Constructorul ce va fi declarat câştigător, fie el italian, spaniol sau român are de lucrat la una din cele mai vechi clădiri din Râmnic, declarată monument istoric de categoria B şi va trebui să respecte unele rigori impuse de regulamentele Ministerului Culturii. Potrivit proiectului aprobat la finanţare, constructorul va trebui să consolideze în primul rând structura de rezistenţă a clădirii, afectată atât de trecerea timpului cât şi de traficul neîntrerupt de pe Calea lui Traian. Tot în cele trei milioane şi jumătate de euro vor intra şi modernizarea sălilor de clasă, dotarea laboratoarelor şi sălii de sport şi repararea acoperişului. Edilii spun că lucrările sunt costisitoare dar mai ales de durată. „Termenul de finalizare al lucrărilor este de doi ani de la data anunţării firmei câştigătoare", explică primarul Rădulescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările