Râmnicu Vâlcea: Protest spontan al salariaţilor de la Oltchim

Salariaţii au protestat pentru că li s-au diminuat salariile cu 15 la sută, alţi 1.500 vor fi trimişi, prin rotaţie, în şomaj tehnic, iar de la 1 septembrie, 500 vor fi disponibilizaţi.

Astăzi, în jurul orei 15.00, în jur de 200 de salariaţi ai S.C. Oltchim Râmnicu Vâlcea s-au adunat pe platforma din faţa societăţii, nemulţumiţi de măsurile nepopulare luate de Consiliul de Administraţie (CA). Liderul de sindicat, Mihai Diculoiu, a declarat: „Oamenii sunt nemulţumiţi pentru faptul că în şedinţa CA din 18 iunie s-a hotărât ca salariile să se diminueze cu 15 la sută pentru toţi angajaţii, începând cu lunile mai, iunie şi iulie, iar în lunile iulie şi august 1.500 de salariaţi să intre în şomaj tehnic, prin rotaţie. De asemenea, începând cu 1 septembrie vor fi concediaţi colectiv 500 de angajaţi. Aceste măsuri nepopulare s-au luat fără a se ţine cont de contractul colectiv de muncă al salariaţilor şi fără acordul sindicatelor”. În mijlocul celor adunaţi a venit directorul Oltchim, Constantin  Roibu care a spus că, deocamdată, nu există alte soluţii. „Comunitatea Europeană şi-a dat acodul, iar noi suntem în negocieri cu alte patru bănci pentru a obţine un împrumut ca să putem prelua Arpechim Piteşti, iar cel târziu luna viitoare să înceapă aici lucrările de retehnologizare”. Muncitorii adunaţi au spus că se vor aduna în fiecare zi în faţa societăţii pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de măsurile de criză luate. Din mulţimea care l-a înconjurat pe managerul Constantin Roibu s-a auzit o voce care-i cerea demisia. Referitor la acest subiect, cel vizat a răspuns după aceea, jurnaliştilor. „Persoana care mi-a cerut acest lucru cred că băuse ceva înainte şi are probleme cu capul”. Liderul de sindicat Diculoiu a menţionat că va fi nevoit să dea în judecată Oltchim pentru aceste măsuri nepopulare. „În anul 2008 nu s-au dat prime, nu se dau nici de “Ziua Chistului”, iar în şomaj tehnic să intre, prin rotaţie, de la femeia de serviciu la director. Ar fi, totuşi, o laşitate ca dl. Roibu să-şi dea demisia”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: