Râmnicu Vâlcea: Paul Radu Ureche, solistul de la Antract este iubit de greii rockului

Râmnicu Vâlcea: Paul Radu Ureche, solistul de la Antract este iubit de greii rockului

Paul Radu Ureche, solistul de la Antract este iubit de greii rockului

Compozitor, textier şi vocalist talentat, a cântat alături de Metalica, Hellowen şi Paradise Lost în show-uri incendiare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Paul sau Paur, cum îl ştiu iubitorii rockului, vocalistul formaţiei Antract, este o extrem de dinamic şi inventiv. „A fost o perioadă când îmi placea chiar să îmi croiesc singur îmbrăcămintea. Mi-am făcut o gramadă de articole de scenă, însa nu mai am timpul necesar pentru a-mi croi întreaga ţinută", povesteşte vedeta. A fost fascinat de mic de chitară, considerând-o instrumentul care avea sa-i definească personalitatea. „În momentul în care am atins-o prima data, am realizat ca mă va «bântui» toata viaţa. Îmi place foarte mult să cânt. Pe scenă mă simt cu adevarat bine şi cred că am reuşit să fac foarte mulţi oameni fericiţi prin muzica mea", se destăinuie solistul. În perioada liceului, Paul a cântat alături de fraţii Săraru, în formaţia „3+1", numele venind de la cei trei fraţi, iar „1"... de la noul venit. „Ulterior am cântat în formaţia Rhodos alături de George Săraru cel mai mic dintre frati", ne spune.


A cântat alături de „marii" rockului


Din anul 1996, Paul avea să devină vocalistul trupei Antract. „Cu Antract am avut şansa să cânt alături de cele mai mari nume ale rock-ului internaţional: Metallica, Ronnie James Dio, Saxon, Paradise Lost, Jethro Tull, Helloween. Împreună cu băieţii de la Antract am reuşit să scoatem nouă albume editate de cele mai importante case de discuri din România", spune vocalistul. „Antractiştii" susţin sute de concerte în toată ţara, iar la spectacolele lor vin de la tineri de 12 - 14 ani până la oameni trecuţi de 50 de ani, cluburile sau sălile fiind pline la fiecare show. „Zestrea pe care un artist o lasă în urma lui sunt albumele scoase. Din punct de vedere muzical, eu mai am foarte multe de spus. Compun, scriu versuri şi cânt cu foarte mare plăcere", se destăinuie aristul.


Super staruri de... sticlă


Paur vorbeşte cu pasiune despre ceea ce face. Pentru el „muzica rock este mesaj, se cântă, se trăieşte!" „Sunt satul de «produsele» asa-zisei industrii muzicale care nu face altceva decât să producă vedete de carton care într-un timp foarte scurt devin sursă de venit pentru managerii unor anumite fetiţe care au pretenţii de super star şi în realitate nu ştiu să articuleze doua cuvinte. Un artist complet este acela care nu îşi minte niciodată publicul, care are curajul să se expună considerand că are ceva de transmis publicului. Din păcate în toata lumea exista pe lăngă artiştii adevaraţi şi aşa zişi "artişti" care trăiesc strict din imagine. Un produs bine ambalat pe un anume public poate aduce destul de rapid celebritatea. Este trist faptul că există, din păcate, consumatori pentru acest gen de "vedetă" şi televiziuni care-l promovează. Cultura însă face diferenţa între un artist autentic şi cel în urma căruia nu rămâne decât cerneala din presa de scandal şi de can can", se destăinuie.


Întrebări şi răspunsuri


Este promovată îndeajuns muzica rock?


R.P.U.Din păcate muzica rock este destul de puţin promovată de canalele media din România şi acest lucru se răsfrânge în mod direct asupra breslei muzicienilor care este din ce in ce mai obosita în "lupta" cu deţinătorii de canale media şi aici mă refer în mod special la posturile de radio naţionale.


Crezi că populaţia este educată îndeajuns pentru ceea ce înseamnă cultura muzicală?


R.P.U.Politica lor este una de consum asemenea societăţii în care trăim. Nimeni nu mai are timp de educaţie. Lumea e avidă după monden, can can, ce geantă i-a mai luat cutăriţă, ce maşina mai conduce cutărescu, pe cine a mai bătut Mutu şi care e diferenţa de înălţime între Moni şi Irinel.
CE-MI PLACE
Sunt pasionat de tot ceea ce are legatura cu tehnica. Îmi place sa "şurubaresc" şi asta nu de ieri de azi. Am doua motociclete Honda Shadow Chopper. Ambele au fost "tunate" de mine. Îmi bag nasul in tot felul de lucruri care trebuie reparate.
CE NU-MI PLACE
În principiu, nu agreez oamenii duplicitari. Sunt un om care apreciez sinceritatea şi cer acelaşi lucru şi celor cu care interacţionez. Nu îmi place absolut deloc politica. Singura politica pe care o fac este muzica rock.


profil
NĂSCUT : 1 iunie, 1972, la Râmnicu Vâlcea
STUDII: FACULTATEA DE DREPT TITU MAIORESCU - BUCURESTI
FAMILIE: NECĂSĂTORIT
IDEALURI: O LUME ROCK MARE CÂT INIMA MEA ...

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: