Râmnicu Vâlcea: Mădălina Turcu şi Eduard Iordache. Au cucerit inimile iubitorilor dansului sportiv

Se mişcă pe scenă cu multă graţie şi pun foarte mult suflet în ceea ce fac. Pentru ei dansul este mai mult decât o pasiune, este frumuseţe, spectacol, vitalitate, veselie.

Mădălina şi Eduard sunt doi copii foarte inteligenţi şi extrem de devinvolţi. Sunt premianţi la şcoală, anul aceasta Mădălina absolvind cu zece pe toată linia, iar, anul trecut, Eduard a fost cel care a luat media maximă la toate obiectele. Cei doi dansatori sunt consilieri municipali în Consiliul Copiilor şi, ca o ironie a sorţii, amândoi sunt microbişti împătimiţi. Numai că Mădălina e „câine roşu”, iar Eduard e... stelist. „Când plec cu ei cu maşina, la competiţii, eu trebuie să fiu arbitru între ei”, spune Cristian Turcu, tatăl Mădălinei. Tânăra  a început dansul sportiv la insistenţele mamei, care a dat-o la balet. „Avem o profesoară venită din Republica Moldova care era foarte cumsecade. După trei ani am început să fac dans sportiv şi au trecut cinci ani de când practic acest sport”, spune Mădălina care face o pereche perfectă cu noul ei partener.

Dansul înseamnă bucurie
Cei doi dansatori evoluează împreună de doi ani, iar rezultatle muncii lor n-au întârziat să apară. „De când suntem împreună am participat la două concursuri internaţionale, în Turcia, unde atât la secţiunea latino cât şi la standard am câştigat locul IV. Cel mai greu este când începe premierea şi nu te auzi după fiecare strigare şi atunci de gândeşti că n-ai obţinut nimic. Este o aşteptare chinuitoare, după care şi bucuria este una pe măsură”, povesteşte Eduard. Cei doi dansatori sunt îndrăgostiţi de dansul latino. „Este atâta frumuseţe, atâta vitalitate şi foarte mult spectacol în Cha-Cha-Cha, Passo-Doble, Samba, că nu are cum să nu-ţi placă”, completează Mădălina. La premiile internaţionale câştigate se adaugă alte zeci de premii naţionale. În 2008, locurile I, la secţiunile standard şi latino, de la Concursul naţional de dans sportiv de la Craiova, „Oltenia dansează”, iar la ediţia din anul acesta, a aceluiaşi concurs, locurile I, la latino, şi locul II, la standard. Cei doi au participat la 11 semifinale organizate în ţară şi nu numai. „Dansul înseamnă bucurie, înseamnă să-i faci pe oameni mai fericiţi când te privesc. Iar profesoara noastră, Mihaela Runceanu a ştiut să ne ne mobilizeze să facem spectacol de cea mai bună calitate”, spune Mădălina care aături de partenerul ei şi de ceilalţi colegi de la Ru Apollo, se pregăteau să înceapă ora de pregătire fizică şi să alerge pe dealurile din împrejurimile Râmnicului.

profil
Mădălina Ionela Turcu
NĂSCUTĂ
. 6 iulie 19996, la Râmnicu Vâlcea
STUDII. Elevă clasa a VII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab”, din Râmnicu Vâlcea


Eduard Iordache.
NĂSCUT. 18 iunie 1996, Râmnicu Vâlcea
STUDII. Elev clasa a VII-a la Şcoala Take Ionescu, din Râmnicu Vâlcea

Experienţă comună: lideri naţionali incontestabili la categoria lor de vârstă, la concursurile între Palatele  Copiilor şi câştigători ai locurilor IV la numeroase concursuri internaţionale.

Întrebări şi răspunsuri.
De unde până unde pasiunea pentru dansul sportiv?

M.I.T. Părinţii mei au văzut un spectacol la televizor, le-a plăcut şi m-au dat la balet. Mi-a folosit foarte mult, pentru că graţia şi eleganţa acumulate în cei trei ani de antrenamente am putut-o fructifica în evoluţia de la dans sportiv, iar arbitrii au sesizat acest lucru. Nu de puţine ori am auzit cometarii laudative la faptul că am mâinile şi picioarele foarte bine întinse.
E.I. Eu dansez cu Mădălina de doi ani şi a fost prima mea parteneră. Îţi spun că nu a fost deloc uşor pentru mine, pentru că ea era mult mai experimentată. Cât despre primele ore de dans sportiv, la început nu eram prea încânta. Mi se părea că dansul este doar pentru fete şi nu şi pentru băieţi.
 
Vreţi să vă legaţi viitorul de dansul sportiv?
M.I.T.
Pentru mine lucrurile sunt foarte clare. Am făcut sport din pasiune, am avut o sănătate excelentă şi am dus o viaţă cu adevărat sportivă, fără dulciuri, fără tot felul de sucuri care conţin ce conţin. Pe viiitor, vreau să mă fac medic stomatolog, iar dansul va rămâne doar un hobby.
E.I. Eu aş vrea să urmez arhitectura sau diplomaţia. Dansul este o experienţă frumoasă din care am avut foarte multe de învăţat. Să-mi controlez mişcările, să tac când ceva nu-mi place, să fac eforturi de care uneori nu mă credeam în stare.

Ce-mi place
M.I.T. În fiecare vară merg la mare şi este o plăcere deosebită. La fel, mă simt la bine şi la ştrand. Sunt pasionată de animale. Când merg la ţară le duc bunicilor toţi căţeii pe care-i găsesc abandonaţi, te miri pe unde.
E.I. Eu am jucat tenis de câmp şi când mai am timp, nu evit să iau racheta în mână. Imi place să călătoresc în străinătate, îmi place muzica pop. Şi eu am un câine, Jack, care ascultă numai de mine.

Nu-mi place
M.I.T. Sunt împotriva celor care se ceartă, mă deranjează nedreptăţile sociale, faptul că sunt privit cu alţi ochi că sunt român. Nu-mi place frigul.
E.I. Eu mă simt foarte stânjenit când sunt fotografiat. Nu-i apreciaz pe profesorii care nu ştiu să facă diferenţele între un copil care a învăţat foarte mult şi unul care copiază. Nu-mi place muzica hard-rock pentru că este prea violentă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: