Râmnicu Vâlcea: Finanţările pentru ZOO şi Parcul Mircea cel Bătrân s-au dus pe apa Siretului

Acum o jumătate de an se promitea o gradina zoologică europeană şi un parc central unic. Banii destinaţi celor două proiecte de modernizare au fost însă transferaţi de Guvern în conturile destinate combaterii efectelor inundaţiilor din Moldova.

Anunţată cu surle şi trâmbiţe de către Primăria din Râmnicu Vâlcea, modernizarea Grădinii Zoologice a rămas în aer. Motivul, cele aproximativ 4,3 milioane de lei, obţinute de la Ministerul Mediului prin intermediul unui proiect local au fost redirecţionate de către Guvern în conturile speciale menite să atenueze efectele inundaţiilor din Moldova. Romeo Rădulescu, primarul municipiului admite că, anul acesta, modernizarea parcului ZOO nu va fi posibilă. „Banii destinaţi acestui proiect merg în prezent la fondul de intervenţii pentru inundaţiile din Moldova. Anul acesta nu vom avea cu ce să modernizăm grădina zoo", afirmă primarul. În aceeaşi situaţie se află şi proiectul de reabilitare al Parcului Mircea cel Bătrân. „Fiind o lucrare ce urma să fie finanţată din fonduri de mediu nu va mai primii bani anul acesta. Rămâne de văzut ce vom face la anul", se arată îngrijorat primarul.


Planuri amânate


Grădina Zoologică ar fi trebuit să intre în modernizări încă de vara aceasta dar banii nu au ajuns. Edilii aveau de gând să transforme amplasamentul într-un veritabil parc zoo, destinat copiilor şi adulţilor deopotrivă. Tot acelaşi proiect promitea măriea numărului de animale şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru acestea. Pentru Parcul Mircea cel Bătrân autorităţile ar fi dorit o reabilitare istorică, ce ar fi pus în valoare vestigiile vechii cetăţi pe care este construit dar şi o modernizare din punct de vedere cultural, cu locuri speciale pentru expoziţii şi vernisaje. Râmnicenii sunt de părere că lipsa fondurilor pentru parc şi Zoo nu este cea mai mare tragedie. „Ar trebui rezolvate străzile care sunt ca vai de mama lor. Pai nouă grădină zoo ne trebuie când Calea lui Traian e impracticabilă?", se întreabă Ionel Popa, din centrul municipiului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: