Râmnicu Vâlcea: Doi elevi au ajuns la Urgenţe după ce au fumat ţigări de la „Magazinul de vise”

Râmnicu Vâlcea: Doi elevi au ajuns la Urgenţe după ce au fumat ţigări de la „Magazinul de vise”

Magazinul de unde tinerii au cumparat ţigări halucinogene

Medicii au reuşit să îi stabilizeze pe amatorii de senzaţii tari. La Râmnicu Vâlcea sunt trei astfel de magazine ce vând plante halucinogene în mod legal, iar medicii spun că ce doi nu sunt singurii ce au avut nevoie de tratament după intoxicaţii cu astfel de produse.

Evenimentul a avut loc ieri după amiază, când doi tineri, unul de 19 ani din Râmnicu Vâlcea şi altul de 16 din Păuşeşti, elevi la acelaşi liceu au încercat o nouă distracţie, două ţigări din plante halucinogene, cumpărate de la un magazin de profil din cartierul Ostroveni. Tinerii nu au primit însă ceea ce au aşteptat, la scurt timp după inhalarea fumului cei doi fiind nevoiţi să apeleze la salvare pentru că li se făcuse rău. Medicii de pe ambulanţă i-au găsit pe cei doi pe faleza râului Olăneşti, dezorientaţi, întinşi pe jos. „Cel mare zăcea şi trecea dintr-o stare în alta. Când râdea, când plângea, avea dispnee şi saturaţia sângelui în oxigen era mică, 73% faţă de 95-100%, cât e normal. Cel mic era mai bine", a declarat dispecerul de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea.


Şi-au revenit după câteva ore


Cei doi au fost transportaţi la Unitatea Primiri Urgenţe de la Spitalul judeţean de Urgenţă Vâlcea unde, medicul de gardă, dr. Nicolae Florin, medic primar medicină de urgenţă, a constatat că erau dezorientaţi, prezentau ameţeli, dispnee (lipsă de aer), cefalee, palpitaţii, sete. „Li s-au administrat perfuzii şi oxigen şi au fost strict monitorizaţi timp de câteva ore până şi-au revenit complet, când au putut să plece acasă", a declarat medicul


Rămâi pe valcea.adevarul.ro pentru a afla ce spun specialiştii despre plantele halucinogene vândute legal şi ce alte cazuri au mai existat în Vâlcea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: