Râmnicu Vâlcea va deveni un oraş „dulce”. Apicultorii vând miere, polen şi propolis în Scuarul Mircea cel Bătrân

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramnicenii pot cumpara miere direct de la producatorii aflati in Scuarul Mircea cel Batran
Ramnicenii pot cumpara miere direct de la producatorii aflati in Scuarul Mircea cel Batran

La Târgul Apicol Oltenia Vâlcea care se deschide sâmbătă, 31 martie, vor participa, cu produse bio, apicultorii vâlceni dar şi producătorii de utilaje specifice apiculturii din întrega ţară.

Centrul Râmniculu va fi „invadat" începând de sâmbătă, 31 martie şi până duminică, 1 aprilie, de către producătorii de miere vâlceni, care participă la Târgul Apicol Oltenia Vâlcea. Trecătorii pot cumpăra cele mai diversificate produse, de la miere, polen, propolis, direct de la... sursă, iar cei interesaţi să se apuce de apicultură, pot discuta cu producătorii de utilaje apicole care vin din toată ţara şi expun stupii, fagurii şi alte obiecte de strictă necesitate din ograda apicultorilor. Tot sâmbătă, începând cu ora 11,00, la sala Filarmonicii Ion Dumitrescu (Colegiul Alexandru Lahovari) va avea loc o conferinţă apicolă în care vor fi scoase pe tapet cele mai importante probleme cu care se confruntă crescătorii de familii de albine, iar seara, la restaurantul din Scuar, crescătorii de albine vor da un bal... pe cinste.


Comercianţii câştigă mai mult decât apicultorii


„În judeţul Vâlcea sunt 2.000 de apicultori care cresc mai mult de 100.000 de familii de albine. Cele mai mari probleme ale noastre sunt lipsa de informare, de necunoaştere a oportunităţilor legislative, a cadrului legislativ. De asemenea, ne confruntăm cu preţul scăzut al mierii pe piaţa românescă. Vă dau un exemplu! Mierea românescă este cumpărată de pe piaţa românească cu suma de 3 euro/kilogram şi este vândută în Germania cu 10-12 euro/kilogram, cei care au cel mai mult de câştigat fiind comercianţii. Mierea românească este bio, dar obţinerea unor astfel de certificate se face extrem de dificil, din cauza birocraţiei", ne-a spus preotul apicultor Sorin Mihai, preşedintele Asociaţiei Apicola Scundu. Iarna care abia s-a încheiat a fost foarte grea pentru apicultori. Din cauza frigului şi a gerului prelungit, multe familii de albine au murit. Vâlcea se află însă pe primul loc pe ţară în ceea ce priveşte numărul de familii de albine. Prima ediţie a Târgului Apicol Oltenia Vâlcea este organizată de Primăria Râmnicu Vâlcea, World Vision Vâlcea, SC Plăcerea Naturii şi Asociaţia Apicolă Scundu.

Citiţi şi:
Târg special de Paşte la Biserica Toma Cozma din Iaşi, cu stână în aer liber şi produse bio

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite