Râmnicu Vâlcea: Descinderi ale DIICOT la o firmă bănuită de legături cu reţeaua de traficanţi de utilaje din Maramureş (EXCLUSIV)

Procurii de la Crimă Organizată au organizat în această dimineaţă o acţiune de amploare ce a vizat reţinerea mai multor persoane bănuite de furturi de utilaje din străinătate. Oamenii legii au verficat şi o firmă din Vâlcea.

Direcţia pentru Investigarea Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) a declanşat în această dimineaţă o vastă operaţiune ce a cuprins mai multe judeţe printre care şi Vâlcea.

Vezi operaţiunea desfăşurată de procurorii DIICOT în fiecare judeţ în parte:

Baia Mare: VIDEO Operaţiune de amploare a ofiţerilor DIICOT  VEZI GALERIE FOTO
Cluj: EXCLUSIV / Razie printre utilaje în Iris (GALERIE FOTO)
Arad: Ofiţerii de la Crimă organizată caută excavatoare şi tractoare furate din Italia şi Franţa
Timişoara: Procurorii DIICOT fac percheziţii la o firmă care vinde camioane şi maşini luxoase(UPDATE GALERIE FOTO). Pentru imagini cu maşinile de lux comercializate de firma verificată la Timişoara, CLICK AICI

Potrivit inspectorului Diana Smărăndoiu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, oamenii legii au fost solicitaţi începând cu ora 6.00 să ia parte la o percheziţie la o firmă vâlceană, bănuită că ar avea legături cu reţeaua descoperită de către anchetatori. "În Vâlcea a avut loc o singură percheziţie, la o firmă de unde s-au ridicat mai multe documente de către procurorii DIICOT", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ pentru Adevărul de Seară. În acest moment, în judeţ, procurorii nu au operat reţineri.


 Potrivit Realitatea TV peste 600 de forţe de ordine au participat în această dimineaţă la 60 de descinderi simultane în mai multe judeţe ale ţării. DIICOT caută mai mulţi membri ai unei reţele de crimă organizată, care furau din străinătate utilaje de mari dimensiuni, le aduceau în ţară cu acte false şi le închiriau sau vindeau la preţuri sub evaluate. Ofiţerii caută în acest moment 15 persoane bănuite că ar fi implicate în furturi de utilaje, majoritatea din localitatea Borşa - Maramureş.
Florin Hulea, locotenent în Brigada Specială de Jandarmerie, a declarat  la Realitatea TV că "operaţiunile au început la ora 6 în această dimineaţă şi s-au efectuat descinderi în cinci judeţe: Maramureş, Cluj, Vâlcea, Arad şi Timiş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: