Râmnicu Vâlcea: Cascada Lotrişor, refugiu pe timp de caniculă

 Cascada Lotrişor din Parcul Naţional Cozia atrage anual sute de turişti. Oamenii sunt încântaţi de peisaj şi răcore.

  

    Cascada Lotrişor se află la 26 de kilometri distanţă de municipiul Râmnicu Vâlcea, în partea central sudică a Carpaţilor Meridionali, la o altitudine de peste 500 de metri. De la staţiunea Căciulata mai sunt de parcurs şapte kilometri pe DN 7, în direcţia Sibiu, până la un panou poziţionat pe partea stângă care anunţă că urmează cascada. Din DN7 se urcă doi kilometri, în munte, pe un drum forestier, până la cascadă. Cei doi kilometri pot fi parcurşi şi cu maşina, dar trebuie plătită o taxă de 10 lei reprezentanţilor de Direcţia Silvică Vâlcea. 

„E un refugiu ideal pe timp de caniculă”


  Peisajul până la cascadă este frumos, doar cu verdeaţă şi stânci. Pe marginea drumului curge un pârâu de munte şi din când în când se aude ciripitul păsărelelor.  Până la cascadă sunt foarte multe popasuri unde turiştii fac grătare. „Mi -a plăcut foarte mult cascada. Taxa pentru maşină mi s-a părut cam mare şi am urcat pe jos.  A fost cam greu pentru că am cărat grătarul în spate. În rest totul este foarte frumos. M-am relaxat că aerul e curat”, a declarat Sergiu Vasile din Piteşti, turist. Cascada nu este foarte mare, apa cade de la o înălţime de aproximativ 30 de metri. „ Cascada e superbă. Aici uiţi de toate grijile cotidiene şi îţi încarci baterile. E un refugiu ideal pe timp de caniculă. Noi am venit cu cortul şi rămânem aici câteva zile”, declară Mihaela Hereşanu din Râmnicu Vâlcea.  Peisajul este splendid dacă la coborâre traseul va fi schimbat pe cursul de apă al pârului Lotrişor.  Traseul este destul de greu pe această parte, dar efortul merită datorită peisajului.  Cascada Lotrişor se află la aproximativ 70 de kilometri distanţă de oraşul Sibiu, 65 de Curtea de Argeş şi 140 de Târgu Jiu. 
  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: