Râmnicu Vâlcea: Bobul franţuzesc şi buclele mari, la modă

Tinerele din Râmnic preferă să se aranjeze în saloanele private.

Cel puţin o dată pe săptămână sau atunci când merg la un eveniment important, doamnele trec pragul unui salon de înfrumuseţare. Tinerele din Rmnicu Vâlcea spun că preferă să meargă la coafor cel puţin o dată pe săptămână, măcar pentru un pieptănat. „Merg în saloanele particulare, pentru că acolo sunt condiţii, este foarte curat, iar serviciile sunt ireproşabile. Sunt câteva frizerii de stat în oraş, dar nu am mai mers acolo de ani de zile, pentru că au preţuri mari şi servicii proaste”, spune Marinela Iorgu, o tânără din Râmnicu Vâlcea.

Sfaturi de la stiliste

Adesea, majoritatea doamnelor merg înainte de a se aranja pentru vreun eveniment şi cer sfatul unei stiliste privind machiajul sau tunsoarea pe care să le adopte. „Pentru a găsi un stil potrivit, o femeie trebuie să ia în considerare proporţiile întregii figuri, textura părului, îndemanarea ei în a şi-l aranja, precum şi stilul său de viaţă”, spune Ana Petruş, coafeză la un salon din  centrul oraşului. Odată ce a fost ales un stil, el trebuie intreţinut prin spălare regulată, aranjare şi, periodic, tuns. Unele femei îşi îngrijesc părul acasă, mergând la coafor numai pentru tuns sau pentru ocazii speciale. Sunt însă şi femei care merg la coafor o dată pe săptămână, în timp ce altele trec aproape zilnic.

Roşcatul nu mai este la modă

La salonul „ANK”, situat în spatele pieţei din centrul Râmnicului, tinerele vin în număr mare, mulţumite de profesionalismul celor care lucrează aici. „Eu am venit la coafor împreună cu sora mea, pentru că mergem la o nuntă şi trebuie să ne aranjăm puţin. Fetele de aici lucrează foarte bine, iar preţurile nu sunt mari”, spune Alina Ene, una dintre cliente. În materie de preferinţe dar şi de ce tunsori sunt anul acesta la mare căutare, coafezele spun că se poartă bobul franţuzesc şi buclele mari. „Tentinţele acestei veri sunt culorile cât mai naturale: marourile, nuanţele de blond, ciocolatiurile. Nu se mai poartă roşcatul. De asemenea, se poartă foarte mult buclele mari, lejere. Majoritatea tinerelor mireselor pe care le aranjăm aici, pentru ziua nunţii, preferă aceste bucle simple, lejere”, a spus Iuliana Epure, coafeză la salonul „ANK”.  Pentru a fi cât mai frumoase, dar şi în pas cu moda, tinerele care vin la salonul ANK au parte şi de şedinţe la manechiură, pedichiură şi cosmetică.
 
Casetă declaraţie

„Majoritatea mireselor pe care le aranjăm aici, pentru ziua nunţii, preferă coafuri lejere cu bucle mari”, Iuliana Epure, coafeză.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: