Râmnicu Vâlcea: Sunt 40 de candidaţi pe loc, la Jandarmerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Sunt 40 de candidaţi pe loc, la Jandarmerie
Râmnicu Vâlcea: Sunt 40 de candidaţi pe loc, la Jandarmerie

Numai din judeţul Vâlcea pentru cele 150 de locuri de subofiţeriscoase la concurs la Şcoala de Subofiţeri de la Drăgăşani, s-au înscris 313 candidaţi.

Jandarmii din Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Vâlcea au tras linie şi au adunat. „La concursul de anul acesta, vor fi mulţi mai mulţi candidaţi decât în anii trecuţi. Pentru Şcoala de subofiţeri «Grigore Ghica» de la Drăgăşani s-au înscris, până pe 20 iulie, când a fost ultima zi de depunere a dosarelor, pentru cele 150 de locuri scoase anul acesta la concurs, 313 tineri”, ne-a spus subofiţerul Alina Dăscălescu, de la serviciul Resurse Umane din IJJ Vâlcea. Cum încă la nivel Jandarmeriei Române nu s-a făcut, deocamdată, o statistică a numărului de înscrişi şi din celelalte judeţe ale ţării, dacă media ar fi de... 300 pe judeţ, pe cele 150 de locuri de la Drăgăşani şi tot atâtea la Şcoală de la Fălticeni, este posibil să concureze 12.300 de candidaţi, ceea ce ar insemna cam 40 de canditaţi pe un loc. „Din totalul celor care s-au înscris la Vâlcea să dea concurs, 270 sunt băieţi şi 43 sunt fete. În anul 2008, în judeţul Vâlcea am avut doar 185 de înscrişi”, a mai spus Alina Dăscălescu.

Jandarmii nu sunt trimişi în şomaj

Mai puţini candidaţi sunt pentru Academie, unde pentru cele 80 de locuri de anul ăsta, scoase pe ţară,  sunt doar şapte candidaţi din Vâlcea. Printre cei înscrişi la şcolile de subofiţeri sunt mulţi absolvenţi de liceu, şomeri, dar şi tineri licenţiaţi, vârsta maximă de înscriere fiind de 27 de ani. Din cei 313 înscrişi, dor trei au optat pentru şcoala de la Fălticeni, restul alegând unitatea din Drăgăşani. Prima probă pe care o au de trecut este psihologicul, examen la care se vor afişa rezultatele săptămâna viitoare, după care, între 22-30 august  urmează o probă sportivă eliminatorie, foarte riguroasă dar şi o contravizită medicală, tot ... eliminatorie.  „Concursul efectiv se va da tip grilă, la o limbă străină şi gramatica limbii române. Vor fi 90 de întrebări, din care trebuie să răsunzi la cel puţin 40 dintre ele, după care locurile vor fi ocupate în ordine descrescătoare celei mai mari note obţinute”, a mai spus Alina Dăscălescu. Unul dintre aspiranţi, încrezător în reuşita lui, ne-a declarat: „Sunt student la Facultatea de Mecanică şi Tehnologie din Piteşti şi nu mă împac cu matematica şi vreau să mă fac jandarm. Este un serviciu de unde sunt sigur că voi ieşi la pensie şi nu voi fi trimis în şomaj, iar salariile sunt... bunicele”.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite