Râmnicu Vâlcea: „Mi-a înghiţit pământul şi cel de-al treilea copil” (FOTO)

Râmnicu Vâlcea:  „Mi-a înghiţit pământul şi cel de-al treilea copil” (FOTO)

Ion Rambela, ciobanul ucis caruia i-au fost furate mioarele, condus pe ultimul drum

Mioriţa zilelor noastre: Ciobanul Ion Rambela a fost ucis şi i-au fost furate 80 de mioare. În ziua înmormântării el ar fi trebuit să aibă nunta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe o vreme câinescă, cu o ploaie care n-a stat nicio clipă, din casa micuţă a familiei Rambela, din satul Săruleşti-Lăpuşata, Ion Rambela (49 ani), ciobanul ucis la Teslui pentru a i se fura oile, a fost condus pe ultimul drum.

Maria Rambela îşi îngroapă şi cel de-al treilea copil

„Mi-a înghiţit pământul şi cel de-al treilea copil. Pentru ce mai trăiesc, că am obosit de atâta amar şi suferinţă. Erau de-o schioapă şi i-am crescut singură, că soţul mi-a murit şi după ce l-am înmormântat pe Gheorghe, de 40 de ani, pe Petre, la doi ani, mi-l luară şi pe Ion. Cine te-am omorât Ioane, Ioane", spunea răpusă de durere Maria Rambela, mama ciobanului ucis.

Cortegiul funerar pe drumurile abrupte şi noroioase


Sărac dar cinstit


„Găsise o fată şi am auzit că ar fi trebuit să se însoare de Paşte. Vroia să facă bani să o ajute pe mama lui care-i grav bolnavă", spune un localnic. Ion Rambela a lucrat ca „slugă" şi pe la oamenii din sat, dar nimeni nu se poate plângea. Era cinstit şi cu frică de Dumnezeu. „Miercuri a sunat şi a întrebat-o pe mama cum se simte, ce mai face Petre, nepoţelul de 18 ani pe care tot mama îl creştea", spune Nicolae, un frate, care cu ceva vreme în urmă a lucrat şi el la acelaşi stăpân.

Ultimul drum al ciobanului Ion Rambela

Cum la înmormântarea lui Ion Rambela nu a venit Mitică Ciorobea, stăpânul oilor, rudele fac fel de fel de supoziţii. „Mitică ar trebui să ştie mai multe, cu cine era el certat, cine şi de ce l-a omorât pe Ion şi pentru câte oi, că încă nu se ştie câte i-au dispărut", se aud cele mai multe voci din mulţime. Ion Rambela împreună cu alţi doi fraţi de-ai lui au fost crescuţi la casa de copii, după care au revenit în familie.Nu a mai apucat să spună cine l-a ucis


Ion Rambela a fost găsit joi, 25 martie, ora 19.00, de stăpânului lui, în pădurea din Teslui, cu capul spart şi o mână ruptă. Deşi a încercat să spună cine sunt ucigaşii, nu a mai apucat, la scurt timp întrând în comă şi apoi decedând. Poliţiştii încă nu ştiu cine sunt ucigaşii care au plecat şi cu 86 de mioare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările