Pustnic salvat de jandarmii montani din Călimăneşti. Sihastrul are mâna ruptă şi nu a mai coborât în lume de câteva luni

Pustnic salvat de jandarmii montani din Călimăneşti. Sihastrul are mâna ruptă şi nu a mai coborât în lume de câteva luni

Sihastrul a suferit un accident în urma căruia şi-a rupt o mână. Foto Adevărul

Pustnicul locuieşte într-o grotă din munţi, la câţiva kilometri distanţă de Mânăstirea Cozia. Acesta nu vorbeşte de 20 de ani, de când a ales calea sihăstriei şi comunică doar în scris. De obicei, pustnicul coboară din munte foarte rar, de Paşte sau Crăciun.

Ştiri pe aceeaşi temă

Operaţiunea de salvare a fost una greoaie din cauza traseului accidentat. Pustnicul locuieşte într-o zonă mai puţin accesibilă şi a avut nevoie de ajutor la coborâre întrucât este destul de slăbit. Jandarmii l-au cărat în spate sau pe braţe până la DN 7, iar apoi l-au transportat cu maşina până la Mânăstirea Cozia. 
 
„Am fost solicitaţi pentru salvarea unui pustnic a cărui stare de sănătate este foarte rea.  Am intervenit patru jandarmi, am mers o oră şi jumătate până la acesta. Bărbatul  locuieşte într-o grotă, la o altitudine de 1 200 de metri. A fost o intervenţie dificilă, traseul montan este accidentat, cu râpe, ne-a prins şi întunericul”, spune Ion Carcalici, şeful Postului de jandarmi din Călimăneşti
 
De zeci de ani, pustnicul se hrăneşte doar cu fructe de pădure.
 
“Mănâncă numai fructe de pădure, fără carne, lapte. Mai coboară la Mânăstirea Cozia, dar în ultima vreme n-a mai coborât. De 20 de ani este pustnic”, mai spune jandarmul vâlcean.
 
În urmă cu o lună, sihastrul şi-a rupt mâna, iar călugării de la Cozia au fost nevoiţi să-i ducă un medic până la grotă. 

Patru jandarmi şi un călugar de la Mânăstirea Cozia au ajutat la coborârea sihastrului de pe munte. Foto Adevărul

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările