Primărie din Vâlcea implicată în obţinerea de fonduri guvernamentale ilegale. 23 de percheziţii făcute de DNA

Primărie din Vâlcea implicată în obţinerea de fonduri guvernamentale ilegale. 23 de percheziţii făcute de DNA

Foto: Arhivă Adevărul

Direcţia Naţională Anticorupţie a demarat ample cercetări într-un dosar în care este implicată cel puţin o primărie din Vâlcea ai cărei angajaţi sunt suspecţi de obţinerea de fonduri guvernamentale ilegale. 23 de percheziţii au fost demarate în acest dosar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Judeţean Vâlcea, marţi, 10 decembrie, se vor derula zeci de percheziţii în Vâlcea, Argeş şi Bucureşti. 

Acestea vizează o amplă anchetă penală privind fapte de corupţie săvârşite în perioada 2012 - 2017 de unităţi teritorial - administrative care au urmărit să obţină fonduri ilegale de la Guvern.

Din cele 23 de percheziţii, una singură va fi făcută la sediul unei instituţii publice, deocamdată nu a fost făcut public numele acesteia, dar şi la sediile unor societăţi comerciale ori locuinţele unor persoane fizice. 

„Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Judeţean Vâlcea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie şi infracţiuni de serviciu, săvârşite în perioada 2012 - 2017, în legătură cu activităţi de obţinere ilegală de fonduri prin programe / surse guvernamentale de către unităţi administrativ teritoriale. 

În cursul zilei de astăzi, 10 decembrie, pe baza autorizaţiilor emise de către instanţă, se efectuează în colaborare cu lucrători de poliţia din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, 23 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţele Vâlcea şi Argeş, şi municipiul Bucureşti, dintre care una este la sediul unei instituţii publice, iar celelalte sunt la sediile unor societăţi comerciale sau locuinţele unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea lucrătorilor de poliţie de la Direcţia Generală Anticorupţie şi Gruparea Mobilă de Jandarmi Craiova. 

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului Judeţean Vâlcea. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: