Primăria din Râmnicu Vâlcea a anunţat scăderea impozitelor locale cu 50%. „Dacă am mărit cu 100 de lei, reducem acum cu 50 de lei“

Primăria din Râmnicu Vâlcea a anunţat scăderea impozitelor locale cu 50%. „Dacă am mărit cu 100 de lei, reducem acum cu 50 de lei“

Conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea a luat decizia scăderii procentului de majorare aplicat taxelor şi impozitelor locale în 2018, Foto: Adevărul

După ce la finele anului trecut, consilierii locali din Râmnicu Vâlcea au votat creşterea taxelor şi impozitelor locale cu până la 30%, administraţia locală a anunţat acum o reducere a dărilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Râmnicului, Mircia Gutău, a declarat că impozitele locale vor scădea cu 50%, pe motiv că oficialii Agenţiei pentru Dezvoltare au dat garanţii că vor finanţa investiţiile din Râmnicu Vâlcea.

Mai precis, doar majorarea aplicată taxelor şi impozitelor în acest an va fi redusă la jumătate, nu dările către stat în ansamblul lor.

„Noi, când am întocmit bugetul, am ţinut cont de pierderea pe care am suferit-o datorită excedentului bugetar din 2016, când s-a oprit jumătate din excedentul respectiv, plus pierderea cauzată de scăderea impozitului pe profit de la 16 la 10%. Deci, municipiul a suferit extraordinar de mult. Cum avem foarte multe proiecte în derulare, singura variantă pe care am găsit-o a fost de creştere a taxelor şi impozitelor locale, în limitele legale. Am discutat la asociaţia municipiului, avem promisiuni de la domnul ministru al Finanţelor că ni se dau o parte din bani înapoi la rectificarea din iulie, şi atunci mi se pare de bun simţ şi din respect pentru cetăţeni să reduc din taxele şi impozitele locale pentru tot anul 2018. Cei care le-au plătit deja vor primi diferenţa înapoi. Pe 15 (februarie – n.r.) vom aproba acest lucru în şedinţa de consiliu local. Spre exemplu, dacă noi am mărit cu 100 de lei, reducem la 50 de lei. Cam cu 50% din majorare, minimum”, a declarat Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea.

Practic, dacă impozitul pentru un apartament din Râmnicu Vâlcea a fost în 2017 de 200 de lei, iar în acest an a ajuns la 260 de lei, ajustarea anunţată de edil ar însemna un impozit de 230 de lei. Cei care şi-au plătit deja dările vor primi înapoi banii daţi în plus. Potrivit primăriei, consilierii locali lucrează pentru stabilirea unei modalităţi legale de returnare a banilor.

citeste totul despre: