Primăria Râmnicu Vâlcea a aflat de pe reţelele de socializare despre starea deplorabilă a ghenelor de gunoi

Primăria Râmnicu Vâlcea a aflat de pe reţelele de socializare despre starea deplorabilă a ghenelor de gunoi

Situaţia ghenelor de gunoi arhipline din Râmnicu Vâlcea în atenţia administraţiei locale, Foto: Adevărul

La Râmnicu Vâlcea, conducerea administraţei locale a aflat prin intermediul reţelelor de socializare despre starea deplorabilă a punctelor de colectare a deşeurilor. Iar când inspectorii zonali coordonaţi de viceprimari au mers în control au descoperit că în aproape 90% dintre cele 200 de spaţii din municipiu semnalele de alarmă se confirmă, unele dintre ele „fiind îngropate în mormane de gunoi”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ca urmare a numeroaselor sesizări transmise prin intermediul reţelelor de socializare referitoare la starea deplorabilă în care se aflau multe puncte de colectare a deşeurilor gestionate de Romprest Energy, luni, 12 martie, inspectorii zonali coordonaţi de viceprimarii Carmen Preda şi Eusebiu Veţeleanu au derulat o acţiune de control la cele aproximativ 200 astfel de spaţii din municipiu.
 
Din păcate, cele sesizate s-au dovedit a fi adevărate, constatările în teren relevând faptul că, în aproape 90% din cazuri, Romprest Energy nu şi-a îndeplinit atribuţiile, punctele de colectare fiind negolite, iar unele din acestea de-a dreptul îngropate în mormane de gunoi”, se arată într-un comunicat de presă.
 
Aşa s-a ajuns ca într-o singură zi să fie date 8 amenzi, în valoare de 1000 de lei fiecare, „în temeiul HCL nr. 278/2015 privind actualizarea Regulamentului de salubrizare a municipiului”. 
 
„Acţiunea de control a modului în care această societate comercială îşi face treaba în Râmnicu Vâlcea şi respectă prevederile contractuale va continua, iar orice alte abateri de acest fel vor fi drastic sancţionate. 
 
Cetăţenii municipiului sunt rugaţi să sesizeze cu promptitudine toate aspectele negative derivate din activitatea de ridicare a deşeurilor de la punctele de colectare prestată de Romprest Energy pentru a le putea sancţiona corespunzător. 
 
În acelaşi timp, doresc să îi asigur pe toţi locuitorii Râmnicului că, încadrându-ne în prevederile contractuale şi în contextul legislativ în domeniu, Primăria municipiului nu va mai permite acestei societăţi comerciale să îşi bată joc de o întreagă comunitate locală”, a declarat edilul Mircia Gutău, referindu-se şi la costurile „piperate” privind taxa de gunoi pe care firma în cauză le practică.
 
 
De cealaltă parte, firma acuzată se apără şi susţine că „tarifele practicate de către Romprest Energy sunt printre cele mai mici, atât din judeţ cât şi din întreaga ţară”, şi recunoaşte că acestea au fost modificate de patru ori în ultimii trei ani, de trei ori din cauza majorării salariului minim pe economie şi o dată la retragerea taxei pentru Fondul de Mediu, lăsând să se înţeleagă că la mijloc sunt alte interese care au determinat acest război mediatic.
 
Am contactat punctul de lucru al firmei, din Râmnicu Vâlcea, pentru a obţine o declaraţie privind acuzaţiile primăriei, dar în lipsa directorului care se află în concendiu, am fost direcţionaţi spre sediul din Bucureşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările