Prefectură „decapitată” după ce prefectul şi înlocuitorul său s-au îmbolnăvit de COVID-19

Prefectură „decapitată” după ce prefectul şi înlocuitorul său s-au îmbolnăvit de COVID-19

Conducerea Prefecturii Vâlcea: Sebastian Fârtat - prefect şi Marcela Carmen Popescu - subprefect Foto colaj

Situaţie fără precedent în judeţul Vâlcea după ce, în urmă cu o săptămână, prefectul Sebastian Fârtat a fost diagnosticat cu SARS-CoV-2. Înlocuitoarea lui a fost şi ea confirmată pozitiv. În ultima şedinţă de Guvern a fost numit însă noul subprefect.

Vâlcea s-a numărat până acum printre judeţele în care Prefectura a fost condusă de o singură persoană, după ce fostul prefect Tiberiu Costea a renunţat la funcţie la începutul lunii august, pentru a participa la alegerile locale. Acesta şi-a dat demisia arătându-se interesat de un nou mandat ca primar al comunei Lungeşti. 

Funcţia sa a fost preluată de subprefectul Sebastian Fârtat, iar cea de subprefect a rămas vacantă. 
 
Doar că în plină pandemie, noul prefect s-a îmbolnăvit de COVID - 19, la începutul lunii septembrie. A lăsat drept înlocuitor, prin delegare, pe şefa Serviciului Financiar,  Contabilitate, Resurse Umane şi Administrativ, Eugenia Stîngă. 
 
Joi, 10 septembrie, a fost confirmat un focar de COVID - 19 chiar în cadrul Prefecturii Vâlcea, înlocuitoarea prefectului fiind printre cele patru persoane infectate cu SARS - CoV - 2. 
 
Din fericire, în şedinţa de Guvern de joi seara s-a decis numirea unui subprefect pe funcţia vacantă. Marcela Carmen Popescu, consilier în cadrul Corpului de Control al Prefecturii, numită temporar subprefect, va prelua cu această ocazie şi atribuţiile de prefect, până la revenirea lui Sebastian Fârtat din concediu medical.  
 

Focar de SARS - CoV-2 în Prefectura Vâlcea

 
„În ultimele 24 ore a fost depistat un focar SARS - CoV-2 în cadrul Instituţiei Prefectului - Judeţul Vâlcea. Până în acest moment, focarul înregistrează un număr de patru cazuri. DSP Vâlcea a declanşat o anchetă epidemiologică în care se urmăresc măsurile implementate de instituţie în vederea limitării răspândirii virusului SARS - CoV-2, identificarea contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate, emiterea deciziilor de izolare şi carantină pentru persoanele confirmate şi contacţii apropiaţi”, se precizează în comunicatul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Vâlcea, fără să fie menţionat însă numele celor infectaţi. 
 
Pe surse am aflat însă că şefa Serviciului Financiar se numără printre persoanele diagnosticate pozitiv, când s-a îmbolnăvit prefectul de Vâlcea, însă acest lucru nu a fost confirmat oficial.

„Instituţia Prefectului – Judeţul Vâlcea informează că prefectul Sebastian Fârtat a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS - CoV-2 în urma unui test efectuat astăzi (3 septembrie - n.r.) la cerere, contracost.​ În prezent, starea de sănătate a acestuia este bună şi nu prezintă simptome specifice bolii. Menţionăm, totodată, că prefectul judeţului a respectat tot timpul normele de prevenire şi combatere a răspândirii infectărilor cu virusul SARS - CoV-2 la toate întâlnirile şi şedinţele pe care le-a avut în ultima perioadă, atât cu angajaţii instituţiei, cât şi cu alte persoane din afara instituţiei, păstrând distanţa fizică şi purtând mască de protecţie. Mâine, va fi realizată de către DSP Vâlcea şi ancheta epidemiologică pentru a fi dispuse toate măsurile care se impun în acest caz, măsuri care vor fi respectate cu stricteţe”, se specifica într-un comunicat al Prefecturii la vremea respectivă. 
 
Acelaşi act menţiona şi cine îl va înlocui: „Pe perioada cât prefectul Sebastian Fârtat va fi în concediu medical, atribuţiile  acestuia ce privesc activităţile curente ale instituţiei au fost delegate, prin ordin de prefect, şefului Serviciului Financiar, Contabilitate, Resurse Umane şi Administrativ, doamna Eugenia Stîngă. De asemenea, în următoarea şedinţă a Guvernului va fi numit şi un subprefect pentru judeţul Vâlcea, care va prelua atribuţiile prefectului până la revenirea acestuia la serviciu”. Lucru care nu s-a întâmplat, fiindcă între timp s-a îmbolnăvit şi şefa de la Financiar.

Decizia guvernanţilor de a numi un subprefect va calma spiritele care s-au încins după aflarea veştilor legate de focarul din Prefectura Vâlcea.
   
Vă mai recomandăm şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările