Percheziţii în Vaideeni, într-un dosar privind deturnarea unor licitaţii publice

Percheziţii în Vaideeni, într-un dosar privind deturnarea unor licitaţii publice

Peste 20 de persoane au fost conduse la audieri. Foto arhiva Adevarul

Poliţiştii  au descins astăzi la domiciliile mai multor persoane din comuna Vaideeni, într-un dosar privind deturnarea licitaţiilor publice. Prejudiciul cauzat statului depăşeşte 400 000 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma percheziţiilor domiciliare, 15 persoane au fost conduse la audieri. Potrivit anchetatorilor, între aceste persoane care au participat la diverse licitaţii  a existat o înţelegere prealabilă pentru deturnarea preţului de adjudecare. 

În fapt, cei anchetaţi sunt crescători de animale din comuna Vaideeni care au participat la licitaţia organizată de primăria din localitate pentru concesionarea a 700 de hectare de păşune alpină. Pentru fiecare din cele 14 parcele scoase la licitaţie s-au înscris până la şapte crescători de animale. 
Unul dintre participanţii la licitaţie le-a oferit celorlalţi ciobani suma de 70 000 de lei, asigurându-se astfel că va câştiga licitaţia organizată de primărie. Bărbatul a fost reţinut preventiv pentru 24 de ore. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările