Percheziţii la comercianţii de petarde si artificii din Vâlcea şi alte 21 de judeţe

Percheziţii la comercianţii de petarde si artificii din Vâlcea şi alte 21 de judeţe

Artificiile au ajuns in 22 de judete prin intermediul unor firme de curierat. Foto arhiva Adevarul

Poliţiştii efectuează  50 de percheziţii domiciliare suspectate că au comercializat fără drept  articole pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni. Artificiile au ajuns în 22 de judeţe prin intermediul unor firme de curierat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Activităţile se desfăşoară sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.G.P.R. şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara. Poliţiştii au descins la sediul unor societăţi şi persoane fizice din Bucureşti şi 22 de judeţe, printre care şi Vâlcea. 

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Timiş, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice şi comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

 Potrivit IGPR,  începând cu luna iunie a acestui an, reprezentanţii unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Timişoara ar fi comercializat persoanelor vizate articole pirotehnice din categoriile celor interzise la deţinere persoanelor fizice neautorizate şi destinate folosirii exclusiv de către pirotehnicieni. Articolele pirotehnice ar fi fost comandate şi primite de către persoanele vizate prin intermediul unor firme de curierat, evitând astfel eventuale controale din partea autorităţilor.

Poliţiştii vor pune în executare 50 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse pentru audieri la sediile inspectoratelor de poliţie pe raza cărora se efectuează percheziţii.
 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările