Pensiune de patru stele de pe Valea Lotrului, închisă temporar. Aici erau cazaţi 80 de copii

Pensiune de patru stele de pe Valea Lotrului, închisă temporar. Aici erau cazaţi 80 de copii

Pensiunea Valahia din Păscoaia - Brezoi, judeţul Vâlcea, închisă temporar de comisarii ANPC Foto Complex Valahia

O renumită pensiune turistică din judeţul Vâlcea, în care se aflau cazaţi 80 de copii, a fost închisă temporar de comisarii Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC).

Ştiri pe aceeaşi temă

Comisarii ANPC au luat decizia după ce au găsit în vitrina frigorifică pentru băuturi răcoritoare preparate culinare fără etichete, iar în camere mizerie. 
 
Din comunicat de presă transmis joi, 30 iunie, reiese că a fost demarat un control de către Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Sud Oltenia, în urma unei sesizări primită marţi seara, 28 iunie, despre neregulile de la Pensiunea Valahia din Păscoaia - Brezoi, aparţinând SC Events SRL. Aici erau cazaţi aproximativ 80 de copii aflaţi într-o excursie organizată. 
 
„Echipele de control au descoperit în bucătărie şi blocul alimentar, preparatele culinare, care nu aveau etichete corespunzătoare, erau depozitate în vitrina frigorifică destinată răcirii băuturilor răcoritoare, fără a avea grafice de temperatură, utilizarea spaţiului destinat pregătirii preparatelor culinare şi a celui de depozitare pentru alimente, neigienizate corespunzător, lipsa din dotare a unui cântar funcţional şi omologat metrologic, lipsa afişării la recepţie a Certificatului de clasificare, Brevetului de turism si Autorizatiei ANSVSA”, se arată în comunicatul ANPC.
 
Potrivit comisarilor de la Protecţia Consumatorului s-au găsit şi camere de cazare neigienizate corespunzător: cu mult praf, pânze de păianjen, urme de mucegai, instalaţie sanitară cu urme de rugină, uşi deteriorate, saltele cu urme de uzură. Chiar şi piscina de lângă vilă era menţinută nefuncţională, fără a fi umplută cu apă, cu balustrade rupte şi acces nesigur. S-a mai constatat şi lipsa iluminatului stradal pe calea de acces către spaţiile de cazare. 
 
Unitatea de cazare a fost amendată cu 5.000 de lei şi s-a decis închiderea temporară a pensiunii până la remedierea deficienţelor.
 
Pensiunea face parte dintr-un complex turistic extrem de cunoscut de pe Valea Lotrului, mai ales pentru evenimentele de tip corporate, oferind o gamă largă de servicii contra-cost de la pescuit sportiv, la închirierea de ATV-uri, tiroliană, tir cu arcul, jacuzi, plimbări cu trăsura, drumeţii călare, saună ori fitness. Este singura unitate de cazare dintre cele şase ale complexului cotată la patru stele.
 

Vă mai recomandăm şi: 

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările