Patru biblioteci din Vâlcea, dotate cu mobilier şi cărţi în cadrul Campaniei EduCab

Patru biblioteci din Vâlcea, dotate cu mobilier şi cărţi în cadrul Campaniei EduCab

Potrivit conducerii BJAI Valcea, bibliotecile incluse in program vor primi carti si mobilier. Foto Adevarul

Patru biblioteci din judeţul Vâlcea vor beneficia de donaţii de carte, programe de educaţie cinematografică şi mobilier nou în cadrul Campaniei EduCab - „Creşterea capacităţii educaţionale a bibliotecilor publice din România”.

O estimare a nevoilor bibliotecilor publice vâlcene a fost transmisă deja iniţiatorilor campaniei România EduCab. Pentru început vor beneficia de donaţii de carte, programe de educaţie cinematografică, amenajarea spaţiului şi mobilier nou  patru biblioteci publice vâlcene: Biblioteca Municipală Drăgăşani şi Bibliotecile Publice Locale Pietrari, Glăvile şi Titeşti. 

“Această campanie este extrem de importantă pentru noi, judeţul Vâlcea fiind inclus în program alături de alte opt judeţe.  Biblioteca are nevoie de sprijin, are nevoie de ajutorul oamenilor, pentru că de-a lungul timpului s-a dovedit că nivelul de cultură a fost mai ridicat acolo unde a existat o bibliotecă”, a declarat Remus Grigorescu, directorul Bibiliotecii Judeţene 'Antim Ivireanul". 

Campania EduCab a fost lansată în 2015, cu scopul de a creşte capacitatea bibliotecilor publice de a răspunde nevoilor locale. Iniţiatorii EduCab apreciază că proiectul va oferi sustenabilitate Biblionet, programul prin care majoritatea bibliotecilor din judeţul Vâlcea şi din ţară au fost dotate cu calculatoare, datorită unei finanţări de aproximativ 27 de milioane de euro din partea Fundaţiei Bill Gates. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: