Pârtia de schi din Voineasa rămâne fără finanţare din cauza alegerilor pentru P.E

Pârtia de schi din Voineasa rămâne fără finanţare din cauza alegerilor pentru P.E

Constructorul pârtiei a dat în judecată primăria Voineasa. Foto arhivă Adevărul

Transalpina Ski Resort rămâne fără finanţare şi în acest an. Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea, spune că a cerut fonduri pentru finalizarea pârtiei de schi din Voineasa, dar i s-a comunicat că nu sunt bani pentru că se organizează alegeri pentru Parlamentul European.

Guvernul nu a mai alocat fonduri pentru Transalpina Ski Resort din 2011, din perioada când Ministerul Dezvoltării era condus de Elena Udrea. Constructorul, societatea Acomin S.A. din Deva e la un pas de faliment după ce efectuat lucrări cu bani împrumutaţi de la bănci. Firma a dat în judecată primăria Voineasa pentru a-şi recupera investiţia, aproxiamtiv 8 milioane de euro. 

„Îi rog pe parlamentarii din Vâlcea să meargă cu mine la domnul prim ministru şi la Ministerul Dezvoltării Regionale, să se găsească o soluţie pentru decontarea sumei. Firma Acomin e într-o situaţie foarte grea. Eu am cerut deja să se deconteze măcar o parte din sumă, am luat legătura cu domnul Dragnea, dar mi-a spus să aşteptăm, că sunt alegeri europarlamentare”, declară Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea.

De la inaugurare şi până în prezent, investiţia din localitatea Voineasa a atras zeci de mii de turişti. Într-un  singur week-end, pe pârtia au fost prezenţi chiar şi 3 000 de oameni

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările