Râmnicu Vâlcea: Greii din kickoxing, la Gala „Full Fight” – Recomandări de weekend

Râmnicu Vâlcea: Greii din kickoxing, la Gala „Full Fight” – Recomandări de weekend

Vâlcenii pasionaţi de kickboxing sunt invitaţi vineri, de la ora 21, la Sala Polivalentă “Traian” din Râmnicu Vâlcea, pentru a urmări ediţa a XVII- a competiţiei “Full Fight”. Invitate să asiste la eveniment sunt nume “grele” din K1, precum Eduard Irimia, promotor al Galelor Local Kombat, Ionut Iftimoaie, Raul Cătinaş, Ciprina Sora, dar şi fostul component al trupei Vacanţa Mare, Radu Pietreanu.

Ample discuţii în spaţiul public asupra modului în care ar putea fi menţinute unele restricţii şi sancţiuni după 15 mai. Că vor fi în continuare necesare măsuri de limitare a propagării coronavirusului, este acceptat de mai toată lumea. Mai neclar este cum vor fi menţinute aceste restricţii, în contextul constituţional şi legal actual. Se pare că problema aceasta n-a fost clarificată la nivelul conducerii statului.

acum 21 zile · comentarii (7)

Poate vă amintiţi, la asta visaseră, asta sperau şi promiteau liderii lumii acum 75 de ani, la încheiera celei de-a doua conflagraţii mondial. Politicenii spuneau că învăţaseră lecţiile date de cumplitele tragedii ale războiului şi că ceea ce urma avea să confirme la modul definitiv principiul solidarităţii pentru supravieţuire.

acum 21 zile · comentarii (15)

În ultimele săptămâni, sistemul de educaţie a fost împins spre o digitalizare de prea mult timp aşteptată. Profesorii, elevii, orele de curs, materialele adiţionale, temele, îndrumarea şcolară şi discuţiile şi-au găsit noi modalităţi de exprimare, în timp ce aplicaţii circumscrise deseori comunicării au devenit instrumente de lucru.

acum 22 zile · comentarii (4)

Deşi categorică şi în termeni extremi, întrebarea are un sâmbure de adevăr. Cât mai putem rezista cu economia blocată? În România întrebarea este cu atât mai acută. Noi nu avem resursele Germaniei, Americii sau chiar ale Italiei, să plătim bugetarii, pensionarii şi „privaţii” aflaţi în şomaj tehnic. În ciuda optimismului ministrului de Finanţe, care plăteşte salarii,  pensii şi ajutoare sociale din împrumuturi.  Momentul adevărului e aproape.

acum 22 zile · comentarii (19)

Încă din capul locului, trebuie subliniat că execuţia bugetară pe primul trimestru cuprinde doar două săptămâni (după 16 martie) de restricţii de natură economică urmare a instituirii Stării de Urgenţă şi a unor măsuri restrictive prin ordonanţe militare. Practic, lunile ianuarie şi februarie sunt întregi, iar martie a fost afectată doar pe jumătate.

acum 22 zile · comentarii (1)

La timpul potrivit, v-am informat că, pe 26 aprilie, în cadrul G20, s-a anunţat lansarea iniţiativei globale a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii intitulată "Acces to Covid-19 TOOLS (ACT) Accelerator", colaborare extinsă pentru crearea, producerea şi accesul echitabil la vaccinul şi tratamentul anti-Covid-19.

acum 22 zile · comentarii (10)

Am asistat cu surprindere la zbaterile dinaintea, din timpul şi de după desantul românesc la Chişinău prin care preşedintele pro-rus Igor Dodon şi guvernarea pestriţă de la Chişinău au încercat să oculteze, să minimizeze sau să blocheze vizibilitatea ajutorului umanitar românesc la Chişinău.

acum 21 zile · comentarii (116)