FOTO VIDEO Senzaţionala poveste a lupului captiv într-un recipient de plastic. Imaginea ignoranţei şi a nepăsării umane | facebook

FOTO VIDEO Senzaţionala poveste a lupului captiv într-un recipient de plastic. Imaginea ignoranţei şi a nepăsării umane

Circulă de câteva zile pe Facebook imaginea unui lup extrem de slab, malnutrit, cu capul prins într-un recipient de plastic. Puţini însă cunosc povestea din spatele fotografiei şi cum a ajuns să fie salvat de un fotograf. Teribila imagine devenită virală, după ce a făcut înconjurul lumii, este un alt exemplu care arată modul în care plasticul continuă să dăuneze faunei sălbatice.

FOTO VIDEO Probleme cu sălbăticiunile. Urşii au ucis zeci de animale, iar beneficiarii de ajutoare sociale sunt puşi să păzească recoltele agricole de mistreţi

FOTO VIDEO Probleme cu sălbăticiunile. Urşii au ucis zeci de animale, iar beneficiarii de ajutoare sociale sunt puşi să păzească recoltele agricole de mistreţi

Situaţie îngrijorătoare în judeţul Vâlcea: lihnite de foame, animalele sălbatice dau tot mai dese atacuri în gospodării, dar şi în culturile agricole. În Ţara Loviştei, în partea de nord a judeţului, urşii au ucis zeci de animale, iar în zona de sud, oamenii sunt exasperaţi din cauza porcilor mistreţi.

Bărbatul luat de ape împreună cu o fetiţă de 11 ani, de o viitură în judeţul Vâlcea, a fost găsit într-o pădure din apropiere, în viaţă

Bărbatul luat de ape împreună cu o fetiţă de 11 ani, de o viitură în judeţul Vâlcea, a fost găsit într-o pădure din apropiere, în viaţă

Duminică seara, 29 iulie, apele unui pârâu din comuna Lădeşti judeţul Vâlcea s-au umflat din cauza unei viituri. Două persoane au fost luate de curenţi, o fetiţă de 11 ani şi un bărbat. Copila a fost găsită aseară în stop-cardiorespirator şi a pierdut lupta cu viaţa, iar bărbatul astăzi, într-o pădure din apropiere.

FOTO Mănăstiri clandestine lângă Parcul Naţional Buila-Vânturariţa. „Cineva a creat minunatul mediu natural ca noi să-l facem praf cu biserici în vârf de munte“ | facebook

FOTO Mănăstiri clandestine lângă Parcul Naţional Buila-Vânturariţa. „Cineva a creat minunatul mediu natural ca noi să-l facem praf cu biserici în vârf de munte“

Pe hotarul cu Parcul Naţional Buila – Vânturariţa, în judeţul Vâlcea, au apărut în ultimii ani două construcţii bisericeşti, una de călugări şi cealaltă de maici. Lăcaşurile de cult au fost ridicate la Prislopel şi în Şaua Hădărău, în pădurile Obştii de Moşneni Cheia, pe teritoriul administrativ al staţiunii Băile Olăneşti.

UPDATE FOTO VIDEO Grav accident pe Valea Oltului după ce un TIR a intrat într-un autoturism: un mort şi trei răniţi, printre care şi un bebeluş de 7 luni

UPDATE FOTO VIDEO Grav accident pe Valea Oltului după ce un TIR a intrat într-un autoturism: un mort şi trei răniţi, printre care şi un bebeluş de 7 luni

Un grav accident rutier s-a petrecut sâmbătă dimineaţă, pe Valea Oltului, pe DN 7 / E 81, în judeţul Vâlcea, în zona Cârligu Mic. Un TIR a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziunea cu un autoturism. În urma coliziunii, şoferul din maşină şi-a pierdut viaţa, iar alte trei persoane au suferit grave leziunii, printre care şi un bebeluş de 7 luni.

SUA au anunţat noi tarife la importurile din China; Beijing-ul pregăteşte măsuri de retaliere. Această axă de conflict comercial ascuţit nu este singura. Vizita lui Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, la Washington s-a soldat cu un armistiţiu privind tarifele aplicate la automobile – americanii reproşează europenilor care ar beneficia de o asimetrie majoră în acest domeniu.

acum 12 zile · comentarii (26)

A izbucnit în presă săptămâna trecută o altă afacere cu iz de PR ce implică SUA şi Rusia la nivelul conducătorilor militari ai forţelor armate. O scrisoare secretă, care a scăpat în presă la nivelul agenţiei Reuters din SUA, confirmată ulterior, poate prea repede, de către partea rusă.

acum 12 zile · comentarii (34)

Recentele dezvăluiri ale celui care a coordonat în Serviciul de Informaţii Externe (SIE) munca unui grup de oameni, ofiţeri deplin conspiraţi şi cunoscuţi sub denumirea de „Fantome/Ilegali“ (Brigada„U“), a readus în discuţie importanţa informaţiei secrete, a celui care o obţine în folosul ţării sale, precum şi a modului în care aceasta poate fundamenta orientarea strategic a elitelor politice aflate la conducerea statului.

acum 13 zile · comentarii (10)

Este de presupus că în discuţia telefonică Iohnnis-Dăncilă au fost făcute referiri la reducerea, prin rectificare, a bugetelor serviciilor de informaţii şi a celor de pază şi protecţie. Vizibil afectat, Dragnea a explicat în ultima intervenţie televizată că reducerile nu sunt mari, că au drept cauză necheltuirea a 50% din bugetul alocat în primele şase luni.

acum 13 zile · comentarii (25)

Se spune că Şcoala, Biserica şi Armata sunt stâlpii societăţilor democratice occidentale. Şi că aceste societăţi s-au construit, toate, pe un set de valori comune – care sunt valorile a două dintre marile monoteisme morale, iudaismul şi creştinismul.

acum 13 zile · comentarii (34)

Am foarte des discuţii, dispute şi chiar conflicte cu candidaţi care îmi reproşează, direct sau indirect, voalat, aluziv, sau ironic, frontal şi uneori chiar cu înjurături, că se potriveau „perfect“ cu cerinţele jobului din anunţ şi totuşi nu au fost chemaţi la interviu. Dovada clară pentru ei că jobul fusese dat deja „cui trebuie“ - subînţeles că acela cu un profil care nu avea cum să se potrivească „perfect“ - sau alte asemenea.

acum 13 zile · comentarii (1)

Indulgenţa faţă de mituitor e probabil unul dintre marile păcate ale luptei anticorupţie de până acum. Consecinţa este că, mai ales de la adăpostul unei jurisdicţii internaţionale, mituitorii sunt încurajaţi în comportamentul lor. Este prins un politician şi băgat în puşcărie? Nici o problemă, găsim altul, dăm şpagă până nimerim unde trebuie! (Lucian Davidescu)

acum 13 zile · comentarii (9)

Retrimiterea Legii Offshore pentru reexaminare la Parlament ne developă pentru Klaus Iohannis o imagine de preşedinte-jucător, transformând exploatarea gazelor din Marea Neagră în cel mai discutat subiect pentru această toamnă şi într-o posibilă platformă de idei pentru alegerile prezidenţiale.

acum 13 zile · comentarii (22)

Au fost prea multe critici la adresa Diasporei în ultima săptămână că să fie trecute vederea. Poziţia şi argumentele Alinei Mungiu Pippidi, care-i jigneşte pe românii din Diaspora, inclusiv pe cei care vor participa la protestul din 10 august, trebuie atacate, iar românii de peste hotare trebuie apăraţi cu argumente.

acum 14 zile · comentarii (76)
Postari Recente