Cunoscut autor de bestseller-uri, istoricul originar din Israel s-a remarcat prin formularea unor previziuni fără pretenţia de a fi considerat un futurolog. În cărţile sale ne-a dat un motiv plauzibil pentru a studia istoria: eliberarea de trecut şi dobândirea capacităţii de a imagina destine alternative.

acum 8 zile · comentarii (2)

România nu a reuşit să tragă din banii alocaţi în cincinalul curent nici 30% din suma care îi revenea. La acest moment, contrar a celor ce se crede, România este contributor net la bugetul Uniunii Europene şi nu unul dintre beneficiari, însă vina este la Bucureşti şi nu la Bruxelles.

acum 8 zile · comentarii (21)

Cu un deficit de 4,6% în anul 2019, România are un spaţiu fiscal de manevră mult mai mic decât multe state din Uniunea Europenă. Această criză ne prinde iar în mijlocul unei politici prociclice, în care, în loc să fi economisit pentru vremuri rele în ultimii opt ani de creştere economică, am făcut deficite de multe ori nesustenabile.

acum 9 zile · comentarii (4)

De ce nu ar face aşa, căci Ordinul Executiv semnat ieri un decret care limitează foarte serios protecţia juridică de care beneficiază în SUA reţelele sociale, oferind posibilitatea executivului de a schimba prevederile foarte cunoscutei Secţiuni 230 din „Communications Decency Act“ din 1996, cea pe baza căreia funcţionează reţelele numerice şi care a servit drept exemplu multor legi similare din întreaga lume.

acum 9 zile · comentarii (60)

Şifonată. Dar şi cu noi experienţe câştigate. În toate ţările viaţa şcolară s-a lovit de dificultăţi provocate de ineditul situaţiei indusă de pandemie. Profesorii au fost cei mai fericiţi. Au stat acasă trei luni cu salariul întreg. Elevii din clasele neterminale au fost şi ei fericiţi că stau acasă, deşi le-a lipsit socializarea de la şcoală, relaţiile cu colegii, chiar şi cu profesorii.

acum 9 zile · comentarii (16)

Sunt peste două luni de când la poalele Olteniei de sub munte, surprins de Starea de Urgenţă şi de ambiguitatea Alertei maxime, stau cu frica lui Dumnezeu mai întâi şi, respectând conştiincios măsurile şi rigorile, câte s-au impus, cele din urmă, unele controversate până şi de diriguitorii care ne surprind acum cu o din ce în ce mai transparentă năzuinţă spre frâiele puterii cu orice preţ, dobândită prin mijloace electorale.

acum 9 zile · comentarii (2)

Vedem cu toţii cum unii dintre români, cetăţeni de rând, sunt sancţionaţi de instituţiile statului atunci când greşesc, în timp ce alţii, persoane care se cred mai presus de toţi şi toate, încalcă normele în văzut lumii. Fără fereală! Cu mult tupeu şi mare neruşinare. Exemple avem cu duiumul, chiar în această situaţie specială de pandemie.

acum 10 zile · comentarii (3)

Dacă la Bucureşti, la nivel înalt, a fost reafirmată opţiunea României pentru menţinerea Parteneriatului Strategic cu SUA, a prezenţei noastre active în NATO şi UE, la Beijing s-a reiterat faptul că asigurarea intereselor strategice ale Chinei în lume implică - cum au dovedit ultimele evenimente - şi asumarea riscului confruntării cu Statele Unite, într-un nou Război Rece.

acum 10 zile · comentarii (26)

Domnul Macedon (Teodosie) Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, pare de neoprit. O să redau câteva din faptele recente: punerea în pericol a copiilor, a vieţii şi a sănătăţii acestora,  apoi voi prezenta contextul în care acestea au fost comise, cu referire la ce am făcut eu, în numele asociaţiei pe care o reprezint, Solidaritatea pentru Libertatea de Conştiinţă, ca să opresc aceste fărădelegi.

acum 11 zile · comentarii (45)
Postari Recente