O femeie a încercat să scoată 18.000 de lei din contul altei persoane cu un buletin fals. Ce amănunte au dat-o de gol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ghişeu bancar - casierie - foto generică Revista Biz
Ghişeu bancar - casierie - foto generică Revista Biz

O femeie de 31 de ani din Râmnicu Vâlcea este acuzată de fals şi uz de fals privind identitatea, după ce a încercat să scoată bani din contul altei persoane.

Povestea s-a petrecut la o bancă din Râmnicu Vâlcea unde persoana în cauză s-a prezentat cu un buletin fals. Pe act apărea figura celei în cauză, dar datele erau ale unei alte persoane care avea un cont deschis la bancă.

Femeia de 31 de ani s-a prezentat la casierie şi a cerut să retragă din cont nu mai puţin de 18.000 de lei. 

„Poliţiştii de Investigaţii criminale au reţinut pentru 24 de ore o femeie de 31 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi fals privind identitatea”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Vâlcea, Cătălin Udrea. 

Întâmplarea a avut loc în cursul săptămânii, iar cel care a alertat Poliţia este un angajat bancar: „La data de 20 ianuarie, Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea a fost sesizată de un lucrător al unei sucursale bancare, din municipiu, cu privire la faptul că, o femeie a prezentat la casieria unităţii un act de identitate fals şi ar fi încercat să retragă o sumă de bani”, a mai completat aceeaşi sursă.

În urma verificărilor s-a aflat că escroaca s-a folosit de datele unei persoane cu zece ani mai în vârstă. Acesta a fost unul dintre amănuntele care au dat-o de gol şi i-a pus pe gânduri pe angajaţii băncii: „Din verificările efectuate poliţiştii au identificat o femeie de 31 de ani, din municipiu, care ar fi prezentat la o unitate bancară o carte de identitate falsă ce conţinea fotografia ei şi datele de stare civilă ale unei femei de 41 de ani şi folosindu-se de aceasta ar fi încercat să retragă suma de 18.000 lei, ce se afla în contul deschis pe numele femeii de 41 de ani”.

Anchetatorii nu au dorit să comenteze pe baza legăturii dintre cele două femei, dacă se cunoşteau sau este vorba despre mai multe persoane implicate în acest caz, care au făcut rost de cartea de identitate a victimei şi s-au ocupat cu falsificarea acesteia, prin schimbarea fotografiei. Cert este că atunci când s-a dus la casierie, escroaca a cerut toţi banii din cont. 

„A sperat că, acum cu pandemia şi cu măştile de protecţie pe faţă, nu va atrage prea mult atenţia, dar s-a înşelat”, susţin surse apropiate anchetei. Pentru că de la începutul pandemiei au existat mai multe cazuri de încălcarea a legii, personalul bancar a devenit mult mai prudent cu clienţii. Faptul că a cerut să-şi retragă toţi banii din cont a fost un alt amănunt care a determinat-o pe angajata de la ghişeu să fie suspicioasă.

Joi, 21 ianuarie, „în urma probatoriului administrat, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Râmnicu Vâlcea au dispus reţinerea femeii pentru 24 de ore, aceasta fiind cercetată sub aspectul comiterii infracţiunilor de uz de fals şi fals privind identitatea”, precizează reprezentantul IPJ Vâlcea

O zi mai târziu, s-a cerut arestarea sa preventivă: „Femeia a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea în vederea dispunerii de măsuri legale”.

Reprezentanţii Poliţiei Vâlcea ne-au comunicat că judecătorul de drepturi şi libertăţi a decis ca vâlceanca să fie cercetată în libertate, sub control judiciar. 

Vă mai recomandăm şi:

Autobuzele unice în România unde blatiştii şi hoţii sunt depistaţi imediat FOTO VIDEO

UPDATE Octogenar convins cu o insignă de poliţist, de jucărie, să predea toţi banii din casă sub pretextul că sunt falşi FOTO

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite