O fată de 12 ani a murit intoxicată cu monoxid de carbon de la sobă: „Azi-noapte salvarea l-a luat doar pe fratele ei“

O fată de 12 ani a murit intoxicată cu monoxid de carbon de la sobă: „Azi-noapte salvarea l-a luat doar pe fratele ei“

SMURD, Foto Arhiva Adevărul

O tragedie s-a petrecut joi dimineaţă într-un sat din comuna - Bărbăteşti, judeţul Vâlcea, unde o copilă de 12 ani a fost găsită în comă, în pat, de către tatăl ei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Joi dimineaţa, 21 noiembrie, la ora 06:33, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a fost solicitat să intervină pentru o fetiţă de 12 ani, din comuna Bărbăteşti. La faţa locului s-au deplasat echipajele SMURD şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea. 

Copila a fost găsită în stop cardio-respirator dar, în pofida manevrelor de resuscitare, nu a mai putut fi salvată. Prima care a ajuns la domiciliul fetei a fost asistenta din comună care a încercat să-i acorde primul ajutor până la venirea specialiştilor. 

Stopul cardio-respirator a avut drept cauză probabilă o intoxicaţie cu monoxid de carbon: „Se va cerceta, probabil de la miljocul de încălzire. Urmează să se stabilească dacă a fost intoxicaţie cu monoxid de carbon”, au declarat reprezentanţii ISU Vâlcea. 

Salvarea a mai fost solicitată să intervină la aceeaşi adresă şi cu câteva ore înainte de tragedie. Miercuri seară, în jurul orei 22.00, mama copilei sunase la 112 după ce a observat că celuilalt copil, un băiat de 10 ani, i s-a făcut rău. Copilul a fost dus cu salvarea la spital.

Primarul din localitate, Constantin Banacu, crede că altfel ar fi stat situaţia dacă echipajul de pe salvare ar fi luat decizia să o ia şi pe copilă la spital, cu fratele ei: „Din întâmplare, cumnata mea care le este vecină, a fost aseară la ei. Ea a sunat la Salvare. A venit, a luat băiatul. Fata avea şi ea dureri de cap, nu groaznice. Nu i-a interesat. Mama a trebuit să plece cu băiatul la spital. Cumnata mea a rugat-o pe fată să meargă să doarmă la ea, dar probabil i-o fi fost ruşine”.    

Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea, Dan Pădureanu, a declarat că echipajul a fost chemat doar pentru băieţel şi că, din informaţiile iniţiale, a reieşit că celui mic i s-ar fi făcut rău după ce a  mâncat nişte chips-uri şi a băut nişte suc. 

„Solicitarea a fost făcută doar pentru băieţel. Asta mi-a explicat echipajul. Băieţelul a vărsat, după ce a mâncat o pungă întreagă de chips-uri şi a băut o sticlă de suc”, a declarat şeful de la Ambulanţă.

Copila a fost găsită joi dimineaţa de către tatăl ei: „Fata a rămas acasă cu tatăl ei. La 6 de dimineaţă s-a dus s-o trezească şi a observat că fata nu mai mişcă. A alarmat vecinii, a venit asistenta, au făcut ce au făcut până a venit salvarea. S-au chinuit vreo două ore şi ceva, dar se pare că era prea târziu”, ne-a mai povestit primarul Banacu. 
.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: