O familie susţine că este terorizată pe criterii politice: „Ne-au dat maşina peste cap şi au urinat pe noi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conflict pe un teren de sport din Slătioara - Vâlcea finalizat cu mai multe reclamaţii şi o amendă Foto colaj capturi video
Conflict pe un teren de sport din Slătioara - Vâlcea finalizat cu mai multe reclamaţii şi o amendă Foto colaj capturi video

O familie din Slătioara, judeţul Vâlcea, susţine că trăieşte de câteva săptămâni o adevărată dramă din cauze politice.

Lucrurile au degenerat în ziua alegerilor parţiale, pe 27 iunie, când Florina Cică, împreună cu mama şi fiul ei, au vrut să demonstreze traseismul politic care se face pentru un anumit candidat la Primăria Slătioara. S-au postat în faţa unei secţii de vot, ca să vadă cine vine la urne dintr-o localitate învecinată, Mateeşti, sub pretextul domiciliului temporar. 

De la intenţie până la scandal şi apoi bătaie nu a mai fost decât un pas. Susţinători ai contracandidatului lor s-au luat la harţă cu cei trei membri ai familiei, în mijlocul străzii. 

S-a întocmit un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe, care încă se află în cercetare. 

Dar problemele nu au încetat. Oamenii susţin că de atunci sunt terorizaţi în permanenţă, chiar şi în propria curte, de către persoane aduse din altă localitate cu scopul de a-i hărţui şi intimida.

De cealaltă parte, Poliţia lasă de înţeles că ceea ce se reclamă nu prea are suport, motiv pentru care Florina Cică a şi fost amendată până acum de două ori, pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. În plus, mai spun oamenii legii, cazurile nu au legătură şi nici context politic.

Casa familiei din Slătioara Vâlcea care se simte terorizată şi hărţuită pe criterii politice Foto Florina Cică

Casa familiei din Slătioara Vâlcea care se simte terorizată şi hărţuită pe criterii politice Foto Florina Cică

„Lupta şi nedreptăţile continuă. Au venit să mă taie în faţa porţii”

Florina Cică este o femeie plecată de mulţi ani în Italia unde lucrează că asistent medical generalist. Fiul acesteia, Alexandru, şi-a însoţit mama de când era mic. Provin din Slătioara - Vâlcea unde locuieşte bunica maternă a lui Alexandru.  

Deşi cea mai mare parte din timp locuieşte la Roma, asistenta vine deseori în ţară şi, de fiecare dată, îşi exprimă destul de vocal opţiunile şi pretenţiile, inclusiv politice, mai ales pe Facebook, fiind extrem de conectată la ce se întâmplă în micuţa comunitate din Slătioara, în opoziţie mai mereu cu cei care nu-i împărtăşesc convingerile. 

La Slătioara, locul fostului primar, Sorin Romcescu, găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate, este ocupat acum de către soţia acestuia, Camelia Romcescu, ambii susţinuţi de PSD, dar şi de o parte a comunităţii, printre care şi cei pe care Florina Cică îi cataloghează drept hărţuitori.

„Lupta şi nedreptăţile continuă. Sunt la ordinea zilei. Au venit seara să mă taie în faţa porţii, iar Poliţia ne-a transmis să stăm în curte, să nu ieşim. Ce căutăm în faţa porţii noastre!?”, povesteşte aceasta oarecum bulversată de atitudinea autorităţilor. 

O parte din scandalul din ziua alegerilor a fost filmată şi postată pe reţelele de socializare. 

Un alt episod, pe terenul de sport: „Ne-au dat maşina peste cap”

La mai bine de o săptămână după acest incident, mai spune Florina Cică, fiul ei, de 26 de ani, Alexandru, a fost bruscat pe un teren de sport din satul Milostea - Slătioara, de un grup de 20 de persoane din comuna Mateeşti. 

Pe teren erau mai mulţi tineri din Slătioara care profitau de faptul că locaţia nu mai trebuia închiriată. Noii veniţi au susţinut că terenul le aparţine şi de aici a început tot scandalul. Nimeni altcineva însă nu a depus plângere la Poliţie. în afara părţilor implicate în scandal. 

Conflict pe un teren de sport din Slătioara - Vâlcea finalizat cu mai multe reclamaţii şi o amendă Foto colaj capturi video

Conflict pe un teren de sport din Slătioara - Vâlcea finalizat cu mai multe reclamaţii şi o amendă Foto colaj capturi video

Pentru că au sărit în ajutorul fiului, sătenii din Mateeşti şi-a îndreptat toată supărarea asupra Florinei şi mamei sale: „Ne-au zgâriat maşina, ne-au dat-o peste cap, apoi când au văzut că chemăm Poliţia, au pus-o la loc pe roţi. Au şi urinat pe noi, doamnă! Am stat trei ore după poliţişti. Au apărut într-un final doi tineri care i-au ascultat tot pe agresori”, mai spune femeia, susţinând că aceştia din urmă au acuzat-o de tulburarea liniştii şi ordinii publice, motiv pentru care a primit o amendă de 1.000 de lei.

20 contra trei şi o amendă

„Normal că am tulburat şi noi liniştea. Dar ce era să facem? Ei erau 20, noi trei. Ne-am apărat cum am putut până a venit Poliţia!”, menţionează vâlceanca.

Florina Cică mai spune că cele 20 de persoane din Mateeşti ar fi chiar cele care au fost convinse să voteze în Slătioara, sub pretextul domiciliului temporar şi că au fost „montate” împotriva ei de un opozant politic. 

Există o filmare din noaptea respectivă, care a ajuns şi în posesia „Adevărul”. În aceasta apar mai mulţi tineri, dar se aude doar vocea unuia dintre ei certându-se cu familia Florinei Cică. Din cauza limbajului licenţios, folosit de ambele părţi, dialogul nu poate fi redat şi nici expus în spaţiul public. Tânărul le jigneşte pe cele două femei, iar acestea îi răspund în acelaşi mod.

„Am clacat nervos. Nu puteam să tac, să-i las să mă calce în picioare. Totul s-a întâmplat până la venirea Poliţiei. Ei au şi plecat. Pe cinci dintre ei i-au găsit la un local din apropiere, pe alţi cinci i-am identificat eu. Şi cu toate astea, tot eu am fost cea amendată”, mai susţine vâlceanca.

„În curte ne-a promis că ne va face de petrecanie” 

În seara următoare, mai spune Florina Cică, un bărbat ar fi intrat la ea în curte, cu o sticlă de bere spartă şi ar fi ameninţat că o omoară. „A stat toată ziua la barul de lângă locuinţa noastră. Apoi mi-a zgâriat şi cealaltă maşină, parcată în faţa casei şi ne-a promis că nu se va lăsa până nu ne va face de petrecanie”. 

Porţile unei case distruse în urma unui conflict din motive politice în Slătioara - Vâlcea Foto Florina Cică

Porţile unei case distruse în urma unui conflict din motive politice în Slătioara - Vâlcea Foto Florina Cică

În tot războiul acesta a mai existat un episod în care, spune Florina Cică, opozanţii politici s-au urcat cu ATV-urile pe porţile casei, motiv pentru care şi acestea sunt distruse, ca şi cele două maşini, duse în Service, pentru repararea cărora pretinde că va trebui să plătească 28.000 de lei.

Poliţia suspectează că exagerează şi provoacă scandalurile

La Poliţia Rurală Măldăreşti – Vâlcea, de care aparţine teritorial comuna Slătioara, au fost deschise mai multe dosare, unele în urma plângerilor depuse de Florina Cică, altele de către cei cu care se tot ceartă. Toate, după cum am aflat chiar de la Poliţie, se află în cercetare, în stare incipientă. 

Anchetele se desfăşoară sub supravegherea unui procuror din Horezu. 

Poliţia pune însă sub semnul întrebării acţiunile sale, în primul rând din cauza comportamentului său extrem de impulsiv, dar şi a modului exagerat în care-şi prezintă problemele, susţin surse din Poliţie.

Maşinile unei familii din Slătioara Vâlcea care susţine că au fost avariate din motive politice Foto colaj

Maşinile unei familii din Slătioara Vâlcea care susţine că au fost avariate din motive politice Foto colaj

„Spune că e plină de sânge, dar când ajungem la faţa locului nu pare să aibă nimic. Sau că au urinat unii pe dumneaei, dar nu sunt urme...”, explică oamenii legii.

De asemenea, poliţiştii mai menţionează şi că o parte din aceste probleme apar din cauza atitudinii sale provocatoare şi ofensatoare. Spre exemplu, pentru incidentul de la terenul de sport de la Milostea, există în lucru o plângere împotriva tuturor celor 20 de persoane din Mateeşti, pentru loviri şi alte violenţe. 

În schimb, una dintre amenzi, aflăm de la autorităţi, a primit-o pentru că s-a pus în faţa unui autoturism pe care nu a vrut să-l lase să părăsească locul, dar şi pentru că s-a certat cu cei care au depus plângerea. 

Conştientă că nu i se dă crezare, se simte hărţuită şi intimidată

Femeia este conştientă că nu i se dă crezare şi-i este teamă că va fi mult prea târziu luată în serios când spune că este terorizată, intimidată şi hărţuită permanent. Cu atât mai mult cu cât întreaga familie are un istoric medical problematic, cu afecţiuni cardiace. Fiul ei, la doar 26 de ani, are un infarct la activ. Şi nu este singurul. 

Pe de altă parte, mai spune aceasta, după ce a trăit atâţia ani în Occident, îşi cunoaşte drepturile şi obligaţiile şi refuză să se lase călcată în picioare, uneori chiar şi cu riscul de a fi înţeleasă greşit.

Luni, 19 iulie, Florina Cică s-a deplasat la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, pentru a sesiza nu doar problemele pe care le are în comunitatea din care provine, dar şi pentru a semnala dificultăţile pe care le întâmpină cu poliţiştii din zonă. De asemenea, susţine că va contesta ambele sancţiuni contravenţionale primite, în instanţă.

Între timp, s-a întors din Italia şi sora acesteia cu familia. „Ar fi trebuit să mă întorc eu în Italia, dar nu puteam să-mi las mama şi fiul în astfel de condiţii. Sora mea a venit şi ea speriată de ce se întâmplă în ţară”.

Un jurnalist local ameninţat public, după ce a expus un scandal

Deşi Poliţia susţine că plângerile nu au nici o legătură cu incidentul de la alegerile locale, Florina Cică declară contrariul. Ar mai fi de menţionat că, printre persoanele cu care se află aceasta în conflict, sunt vâlceni care au ameninţat public un jurnalist local pentru că a scris despre păţaniile din ziua alegerilor parţiale de la Slătioara. 

Poliţia s-a autosesizat în acel caz, după ce un reporter „Adevărul” a solicitat un punct de vedere oficial şi a deschis un dosar, tot la Măldăreşti, deşi victima locuieşte în Râmnicu Vâlcea, fiind chemată să dea declaraţii în calitate de martor. „Mi s-a atras atenţia că, dacă nu voi depune plângere, dosarul nu va avea obiect şi, prin urmare, cel mai probabil, va fi clasat”, ne-a menţionat jurnalistul Adrian Pană.     

Vă mai recomandăm şi: 

UPDATE Acţiune de amploare împotriva traficului de ţigarete: 38 de persoane duse la audieri, 11 reţinute FOTO

Desfăşurare impresionantă de forţe în urma unui denunţ de sechestrare. Pompierii au tras cu ochiul pe geam să vadă ce se întâmplă VIDEO

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite