O adolescentă, agresată sexual în apropierea liceului, în plină zi, pe o alee

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adolescentă din Râmnicu Vâlcea agresată sexual în plină zi pe o străduţă din apropierea liceului Foto gazetavalceana ro
Adolescentă din Râmnicu Vâlcea agresată sexual în plină zi pe o străduţă din apropierea liceului Foto gazetavalceana ro

Incidentul s-a produs luni, 18 octombrie, în municipiul Râmnicu Vâlcea. Victima este o elevă de clasa a X-a a unui liceu de artă din oraş.

Din primele informaţii reiese că adolescenta se deplasa pe o alee din apropierea şcolii când a fost abordată de un necunoscut. Acesta i-a ridicat fusta şi a început să o pipăie în zona intimă. 

Speriată, tânăra s-a întors la şcoală şi a povestit prin ce a trecut. La faţa locului a ajuns imediat Poliţia, care a început să cerceteze cazul şi zona în care s-a produs infracţiunea considerată „agresiune sexuală”.

„La data de 18 octombrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în zona unui liceu din Râmnicu Vâlcea, o minoră ar fi fost agresată sexual de o persoană necunoscută. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului pentru efectuarea de verificări, persoana bănuită nu a fost încă identificată, minoră susţinând că cel în cauză ar avea în jur de 30 de ani şi că i-ar fi ridicat fusta, în timp ce fata se deplasa pe o alee din municipiu, în apropierea liceului. În continuare se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală, sub supravegherea parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Sandra Bălteanu.

Potrivit Codului Penal, prin agresiune sexuală se înţelege: „Actul de natură sexuală, altul decât cele prevăzute în art. 218, cu o persoană, săvârşit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori profitând de această stare, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”. Legislaţia românească pedepseşte chiar şi tentativa în astfel de cazuri. Rămâne ca anchetatorii să cerceteze această poveste şi să-l descopere pe cel învinuit.

În urmă cu aproximativ un an, un pedofil era condamnat la cinci ani de puşcărie după ce a pipăit într-un bloc o fetiţă de doar 10 ani, pe motiv că voia să afle dacă este fată sau băiat. Tribunalul Vâlcea a admis solicitarea mamei privind acordarea de compensaţii financiare - necesare terapiei, în sumă de 15.000 de lei, care urmau să fie plătiţi de stat, făptaşul fiind „insolvabil”. Agresorul a fost găsit la vremea respectivă cu ajutorul sistemului de supraveghere video al oraşului. Nu era la prima abatere de acest gen. 

Vă mai recomandăm şi:

Adolescentă de 14 ani, violată într-o pădure de un amic cu care plecase la plimbare

Copilă de 12 ani, violată în mod repetat: „A întreţinut prin constrângere acte sexuale orale şi anale şi acte de agresiune sexuală“

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite