Medicii acuzaţi de malpraxis, în cazul bebeluşilor greşit diagnosticaţi şi trataţi la Vâlcea, cercetaţi disciplinar. Avocatul Poporului s-a autosesizat

Medicii acuzaţi de malpraxis, în cazul bebeluşilor greşit diagnosticaţi şi trataţi la Vâlcea, cercetaţi disciplinar. Avocatul Poporului s-a autosesizat

Protest autorizat împotriva neregulilor din sistemul medical vâlcean în faţa Prefecturii Foto voceavalcii ro

Joi, 17 ianuarie, a avut loc un nou protest împotriva unor medici de la Spitalul Judeţean Vâlcea care au diagnosticat şi tratat greşit doi bebeluşi. Ambii au ajuns în stare gravă la Bucureşti. Organizatorii şi rudele au fost primite la discuţii de prefectul judeţului, Florian Marin, iar managerul spitalului, dr. Dan Ponoran, a fost şi el prezent la eveniment. ŞI Avocatul Poporul s-a sesizat din oficiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Protestul organizat joi, în faţa Prefecturii Vâlcea, a fost de această dată autorizat. Oamenii au venit pregătiţi cu pancarte, iar prefectul Florian Marin i-a invitat la discuţii pe organizatori şi familiile celor doi pacienţi. 
 
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, dr. Dan Ponoran, a dat şi el curs invitaţiei de a fi prezent la eveniment, lucru care nu s-a întâmplat la protestul precedent, motiv care a determinat rudele celor doi bebeluşi să creadă că se încearcă muşamalizarea cazurilor. 
 
 
Celălalt copil, Medeea Ilinescu, are 1 an şi opt luni. Micuţa a fost şi ea diagnosticată cu roşu în gât şi trimisă acasă, cu tratament antibiotic. După nici o săptămână un alt medic de la Spitalul Judeţean a diagnosticat-o cu pneumonie severă masivă, motiv pentru care a solicitat transferul în Capitală, unde se află, ca şi celălalt bebeluş, şi în acest moment. 
 
Revenind la protestul din faţa Prefecturii Vâlcea, discuţia cu autorităţile le-a dat speranţă celor două familii. Prefectul Florian Marin a precizat că medicii care erau de serviciu la ambele cazuri sunt cercetaţi în acest moment disciplinar, iar concluziile vor fi prezentate public. 
 
„Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea a anunţat, de asemenea, că efectuarea unui control la spital este în derulare”. Şi în acest caz rezultatele vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice. 
 
Vineri, 18 ianuarie, va fi depusă o plângere către Colegiul Medicilor Vâlcea şi către Colegiul Naţional al Medicilor. „În acest moment există un dosar deschis In Rem (pentru faptă – n.r.). Permanent, vom cere stadiul verificărilor”, a mai precizat prefectul care a mai spus şi că va trimite către Ministerul Sănătăţii o informare cu ce a scris presa până acum despre cele două cazuri şi că va solicita, şi pe această cale, o anchetă din partea  Corpului de Control al ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea. 
 
 
Managerul Spitalului Judeţean Vâlcea a recunoscut că Avocatului Poporului care s-a autosesizat în acest caz, a solicitat actele medicale: „Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică”, se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului. 

Dacă apreciezi acest articol, te aşteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările