Medic din cadrul SJA Vâlcea, sancţionat pentru că nu a acordat primul ajutor colegilor implicaţi într-un accident

Medic din cadrul SJA Vâlcea, sancţionat pentru că nu a acordat primul ajutor colegilor implicaţi într-un accident

Pacienta aflata in ambulanta a decedat. Foto arhiva Adevarul

Echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Vâlcea care a refuzat să acorde primul colegilor de serviciu implicaţi în accidentul de la Goleşti, de pe DN 7, a fost sancţionat disciplinar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Accidentul s-a produs la începutul lunii aprilie, o ambulanţă care circula regulamentar a fost lovită în plin de un autoturism condus de un bucureştean de 70 de ani, care a pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens. În urma impactului, bolnava aflată în ambulanţă a decedat, iar asistenta şi şoferul au ajuns în stare gravă la spital. La doar câteva minute de la producerea accidentului, prin acelaşi loc a trecut un alt echipaj al SJA, care transporta un pacient aflat în comă la un spital din Bucureşti. Deşi, potrivit protocolului, echipajul era obligat să oprească la locul accidentului, medicul de pe ambulanţă a refuzat să staţioneze câteva minute pentru a vedea în ce stare sunt colegii lui. În urma acestui eveniment, conducerea SJA a dispus o anchetă internă în urma căreia s-au aplicat două sancţiuni. 
 
„Potrivit tuturor normativelor, echipajul era obligat să oprească, chiar şi în regulamentul rutier se face referire la acest aspect. Comitetul director a decis sancţionarea medicului, acesta va fi penalizat cu reţinerea a 10 % din salariu pe o perioadă de trei luni. De asemenea, şoferului ambulanţei i se va reţine 5 % din salariu”, declară Petre Duinea, manager SJA Vâlcea. 
 
Din cauza rănilor suferite, asistenta de pe ambulanţă nu a revenit nici până în prezent la serviciu. Aceasta este în concediu medical de aproape două luni. Şi şoferul autospecialei a fost rănit, acesta fiind internat mai multe zile intr-un spital din Bucureşti, iar, la câteva zile după accident, s-a pensionat.
 
Potrivit conducerii Serviciului Poliţiei Rutiere Vâlcea, nici şoferul care a provocat accidentul de la Goleşti nu va scăpa nepedepsit. Acesta este cercetat pentru vătămare corporală şi ucidere din culpă şi riscă între 2 şi 7 ani de închisoare. 
 
 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările