Liberalii mai pierd un director în Vâlcea. Sorin Statie, directorul Direcţiei de Statistică Vâlcea, trimis în judeţul Alba

Liberalii mai pierd un director în Vâlcea. Sorin Statie, directorul Direcţiei de Statistică Vâlcea, trimis în judeţul Alba

Sorin Statie a dat in judecata Institutul National de Statistica dupa ce a fost schimbat din functie. Foto arhiva Adevarul

Direcţia Judeţeană de Statistică  (DJS) Vâlcea are din această săptămână un director nou, după ce fostul sef al institutiei a fost detaşat în judeţul Alba. Sorin Statie a fost schimbat din functie fără prea multe explicaţii şi fără să fi primit vreo mustrare.

Felicitat şi premiat pentru modul cum a condus DJS Vâlcea în ultimii ani, Sorin Statie a fost pedepsit, în februarie, de conducerea Institutului Naţional de Statistică. Acesta va face în următoarele şase luni naveta în judeţul Alba, pentru a coordona activitatea  Direcţiei Regionale de Statistică. 

Deoarece consideră că măsura este nedreaptă, Sorin Statie a dat în judecată Institutul Naţional de Satistică. Acesta a mai fost înclouit din funcţie şi în 2009, dar magistraţii i-au dat atunci câştig de cauză, Sorin Statie fiind  primul director liberal din ţară repus în drepturi. 

Noul director al DJS Vâlcea este Ioana Badea, cea care a deţinut până la data de 23 februarie 2015 funcţia de director executiv adjunct. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: