Legionarii romani revin pe Calea lui Traian. Scene din războiul pentru cucerirea Daciei, reconstituite la muzeu

Legionarii romani revin pe Calea lui Traian. Scene din războiul pentru cucerirea Daciei, reconstituite la muzeu

Trupa Veteres Milites este formata din studenti. FOTO Facebook

Vâlcenii sunt aşteptaţi la Muzeul de Artă, unde zeci de studenţi ai Universităţii “Lucian Blaga”, din Sibiu, vor reconstitui scene din războiul pentru cucerirea Daciei. În cadrul evenimentului intitulat "Reîntoarcerea legionarilor romani pe Calea lui Traian" vor fi prezentate echipamentele şi armele folosite de luptători în urmă cu două milenii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul va avea loc în zilele de 4 şi 5 iunie, în curtea interioară a Muzeului de Artă din Râmnicu Vâlcea. Cei care vor reconstitui momente importante din războiul pentru cucerirea Daciei sunt membrii trupei Veteres Milites, din Sibiu.

“Reconstituirea scenelor din bătălia pentru cucerirea Daciei va fi posibilă datorită voluntarilor, vorbim despre 47 de studenţi şi absolvenţi ai Departamentului de Istorie şi Patrimoniu, din cadrul Universităţii “Lucian Blaga”. Aveam în plan de mai mult timp să organizăm un astfel de eveniment, dar abia acum a fost posibil acest lucru”, spune Claudiu Tulugea, directorul Muzeului Judetean de Istorie.  

Evenimentul se doreşte a fi “un prim pas în direcţia renaşterii valorilor patrimoniale antice aflate în judeţul Vâlcea”. Pe lângă scenele de război pe care le vor reconstitui, studenţii vor face şi o prezentare a echipamentelor şi armelor folosite de legionarii romani şi ostaşii lui Decebal în urmă cu 2000 de ani. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările