Judecătorii vâlceni suspendă şedinţele de judecată pentru o oră în semn de protest faţă de modificările aduse legilor Justiţiei

Judecătorii vâlceni suspendă şedinţele de judecată pentru o oră în semn de protest faţă de modificările aduse legilor Justiţiei

Magistraţii din Constanţa au protestat la începutul săptămânii

În semn de protest faţă de modificările aduse la legile Justiţiei, magistraţii de la Judecătoria Râmnicu Vâlcea vor opri lucrul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astăzi, 19 decembrie, timp de o oră, de la 11.00, judecătorii din Râmnicu Vâlcea suspendă şedinţele de judecată. În acest fel se alătură protestului colegilor din ţară, nemulţumiţi de preconizatele schimbări din Codul Penal.
 
Şi la Vâlcea, protestul se va derula în fiecare zi, la aceeaşi oră, atât timp cât vor exista şedinţe de judecată.
 
Magistraţii sunt decişi, dacă nu fi adoptată nici o măsură, să continue şi la anul protestul, chiar sub o formă mai drastică.  
 
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat marţi, referindu-se la protestele magistraţilor, că aceştia pot protesta ca cetăţeni, dar din punct de vedere al funcţiilor pe care le ocupă, trebuie să respecte legile speciale şi Constituţia, precizând că va exprima un punct de vedere mai clar după ce se va documenta.
 
"În calitate de cetăţeni, magistraţii îşi pot exercita toate drepturile pe care legea le conferă. În calitate de magistraţi, au restricţiile pe care le prevede Constituţia şi pe care le prevăd legile speciale. În calitate de cetăţeni, în mod organizat sau spontan, pot protesta. În calitate de magistraţi, trebuie să respecte legea fundamentală şi legile speciale. După ce mă voi documenta, voi exprima un punct de vedere mai documentat.", a precizat ministrul Justiţiei, citat de News.ro.
 
Luni, magistraţii de la mai multe instanţe din ţară şi din Capitală au protestat faţa de modificarea legilor Justiţiei şi faţă de preconizatele modificări ale Codului penal şi ale Codului de procedură penală.

Pe aceeaşi temă:

Protestul magistraţilor la adresa PSD. Astăzi se dă votul final pe modificările aduse Legilor Justiţiei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările