Jandarm decorat pentru o misiune în Afganistan, găsit spânzurat într-o pădure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un jandarm dat dispărut în urmă cu două zile a fost găsit spânzurat într-o pădure din localitatea vâlceană Galicea. Bărbatul în vârstă de 45 de ani era locotenent colonel în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea, fiind decorat pentru profesionalism în urma unei misiuni în Afganistan. Soţia a fost cea care a alertat autorităţile.

Locotenent colonelul Viorel Cristea din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Vâlcea a fost găsit spânzurat într-un sat din comuna vâlceană Galicea

Bărbatul de 45 de ai a fost decorat cu „Steaua Afganistanului”, în 2016, pentru activitatea desfăşurată în cadrul unei misiuni NATO - „Resolute Support”, din anul anterior.

Medalia a primit-o din partea preşedintelui Poloniei, fiind decorat la sediul Ambasadei Poloniei la Bucureşti, alături de un alt jandarm român. Este vorba despre o decoraţie poloneză dedicată celor care s-au distins în misiunile din Afganistan, „o mărturie a relaţiilor apropiate şi prieteniei cu Jandarmeria Română, dar mai ales o dovadă incontestabilă a profesionalismului jandarmilor români”, după cum se specifica într-un comunicat de presă de la acea vreme. 

În data de 15 aprilie anul curent, soţia i-a anunţat dispariţia, iar de atunci s-au demarat cercetările. În această după-amiază a fost găsit spânzurat într-o pădure din apropierea locuinţei socrilor săi.

Bărbatul se afla în concediu şi nimeni nu înţelege ce anume l-a determinat să-şi pună capăt zilelor. 

Se fac cercetări pentru a se afla dacă este vorba despre o sinucidere sau o crimă, fiind luate în considerare toate variantele posibile ca în cazul oricărei morţi suspecte.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite